I poslednja deonica Ipsilon kraka pod asfaltom

Na Ipsilon kraku, obilaznici Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija s auto-putem Horgoš – Novi Sad, danas je započeto asfaltiranje poslednje deonice ovog puta.

Asfalterski radovi započeti su na deonici dužine 1.500 metara, od kružne raskrsnice Ipsilon kraka sa Somborskim putem, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prvi sloj asfalta na ovoj deonici biće postavljen tokom sutrašnjeg dana, a do kraja meseca biće završeni i ostali slojevi asfalta.

"Na gradilištu svakodnevno radi 80 radnika i više od 60 mašina, a radovi se izvode u visokom intenzitetu uprkos promenljivim vremenskim uslovima", navedeno je u saopštenju.

Za završetak kompletnog Ipsilon kraka, dužine 24 kilometra, preostalo je da se završe radovi na 12 kilometara puta na Sektoru 1, od Somborskog puta do graničnog prelaza Kelebija, uključujući i 1,5 kilometar gde je danas počelo asfaltiranje.

Vrednost ugovorenih radova na Sektoru 1 je 1,18 milijardi dinara, uključujući i PDV, a izvođač radova je preduzeće "Vojput".

Tokom 2017. godine i 2018. godine izgrađeno je i pušteno u saobraćaj 12 kilometara puta na Ipsilon kraku, a završetak svih radova i puštanje kompletnog kraka u saobraćaj planirano je do kraja 2019. godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 26. maj 2019, 06:36) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

Non stop su neki radovi u Novom Sadu na auto putu?...ima li kraja tome?..to traje vec 15 godina..

(nedelja, 26. maj 2019, 01:49) - anonymous [neregistrovani]

Aktuelne informacije

bilo bi veoma vazno da se 10km pre raskrsnice postavi aktuelna signalizacija koja bi vozace koji dolaze iz pravca N.Sada ,informisala kolika je guzva na Horgosu a kolika na Kelebiji tako da se mogu opredeliti na koji izlaz iz zemlje da krenu.A i da se sa Madjarima porazgovara da malo brze propustaju automobile jer stvarno ga ponekad zakoce.