EBRD: Srbija ekonomski lider regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem.

Suma Čakrabarti je Aleksandru Vučiću čestitao na uspešno sprovedenim ekonomskim reformama u Srbiji, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik EBRD-a je rekao da je Srbija ekonomski lider regiona. Istakao je da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrđuje iznos od 3,5 milijardi evra tokom 2018. godine.

Namera EBRD-a je da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

Predsednik Vučić saglasio se da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da očekuje veću pomoć EBRD-a za privlačenje investicija u privatni sektor, sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Predsednik EBRD-a Čakrabarti je zamolio predsednika Vučića da podrži pokretanje regionalne saradnje na polju zaštite konkurencije, što je on i prihvatio.

Predloženo je da se osnuje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Na sastanku se govorilo o dosadašnjim investicijama EBRD-a u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima. Sagovornici su potvrdili značaj realizacije projekta "Vinča – postrojenje za preradu otpada".

Predsednik Vučić potvrdio je učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišenjem skupu EBRD-a u Sarajevu u maju, navodi se u saopštenju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 18. apr 2019, 11:34) - anonymous [neregistrovani]

Apsurd

Lideri medju najgorima. Mozda ni to nije lose.

(četvrtak, 18. apr 2019, 08:33) - Siki [neregistrovani]

Srbija ekonomski lider!!!

Ovo je potvrda za dobar rad. Nastavlja se pozitivan trend ekonomskog rasta!!!

(sreda, 17. apr 2019, 16:21) - anonymous [neregistrovani]

Lideri evropskog ekonomskog začelja

Sigurno smo lideri i to treba slažem se istaći, ali moramo stvari nazvati pravim imenom. Lideri smo evropskog ekonomskog začelja. Na tom začelju ispod nas su samo Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Ukrajina i Moldavija. Samo da znamo o kakvim kategorijama i o kakvoj ligi naroda i ekonomija pričamo.

(sreda, 17. apr 2019, 13:31) - anonymous [neregistrovani]

ЕБРД

Очекујемо већу помоћ ЕБРД-а за привлачење инвестиција у приватни сектор, са посебним акцентом на мала и средња предузећа.

(sreda, 17. apr 2019, 13:22) - anonymous [neregistrovani]

Region

Kad te takva jedna osoba pohvali znaci da dobro radis posao.

(sreda, 17. apr 2019, 13:11) - Miloš [neregistrovani]

Lider

Srbija postaje polako lider u svemu, ne samo u ekonomiji