Planovi kineske kompanije za RTB "Bor"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kineske kompanije "Zijin" koji su preneli da su zainteresovani za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB "Boru" i da imaju ozbiljne razvojne planove za tu kompaniju.

Vlada Srbije planira da raspiše tender u prvoj polovini ove godine, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost predstavnicima kompanije koji su iskazali interes za strateško partnerstvo u RTB "Boru", što, kako je saopštila Pres služba predsednika, samo potvrđuje veliku zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganja u Srbiji.

Vučić je poručio da je kineska kompanija "Zijin" dobrodošla na budućem tenderu, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja.

Predstavnici "Zijin grupe" su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB "Bor", ali i za ceo region, izrazivši nameru da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Predstavnici kompanije su istakli da je "Zijin" jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga po veličini kompanija u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka.

Oni su naglasili da je namera Grupe da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže između razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbeđivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje.

Kompanija primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbeđujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da je reč o komaniji koja želi da uloži kapital i poveća proizvodnju tri do tri i po puta. Dodaje da to znači da bi učešće RTB-a u BDP-u Srbije bilo tri do tri i po procenta umesto sadašnjih 0,8.

"To je veliki porast za državu Srbiju. Moram reći da ne uslovljavaju otpuštanjem radnika. Znači radnici ostaju, čak su u jednoj rečenici rekli da će biti veća primanja za sve one koji doprinose kompaniji", rekao je Spaskovski.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво