"Erbas A-330" Er Srbije sleteo u Njujork

Avion "Er Srbije" "erbas A-330", koji je jutros poleteo iz Beograda, sleteo je na njujorški aerodrom "Džon F. Kenedi". Letelica je na aerodromu dočekana vodenim topovima kao i elektronskim bilbordom na kome je pisalo "Aerodrom DžFK pozdravlja Er Srbiju".

Svečanu vrpcu na aerodromu u Njujorku presekli su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktor "Er Srbije" Dane Kondić i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, javlja dopisnik RTS-a.

To je prvi let na novouspostavljenoj direknoj liniji Beograd–Njujork.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da je let prošao veselo, dobro i stabilno.

"Drago nam je da smo ovde. Srbija je sada vazdušnim saobraćajem zvanično došla u Njujork, u SAD i tu nameravamo i da ostanemo i da nastavimo da se razvijamo. Zadovoljni smo i srećni", navela je Zorana Mihajlović.

Poručila je da je let za Njujork i politički i ekonomski veoma značajan.

"Pričali smo Dane Kondić i ja i o kargu i o mogućnosti da se ovde izvozi roba. Pored nas putnika na ovom prvom letu je bilo i 10 tona karga jedne male kompanije iz Srbije. Dakle, Srbija se širi i to je jako dobro", poručile je Mihajlovićeva.

Direktor "Er Srbije" Dane KOndić je rekao da je let prošao brže nego što je očekivano uz zabavu i lepu hranu.  

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da Beograd postaje svetska metropola jer je povezan sa jednim od najvećih gradova na svetu.

"Beograd postaje deo sveta. Srbija postaje deo sveta i lider u regionu. Za to smo se borili tri godine, za to smo se izborili. I ovo je stvarno veliki trenutak i za Beograd i za Srbiju", naveo je Mali.

Poželeo je da to bude početak lepše slike Beograda i Srbije.

"Srbije koja može da pobeđuje na polju ekonomije i privrede i da nakon tri godine imamo nešto čime možemo da se ponosimo a to je najbolja i najuspešnija avio-kompanija u regionu", rekao je Mali.

Naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković je naveod a je ponosan što je deo prvog leta koji će, kako je rekao, otvoriti jednu veliku priču između Srbije i SAD. 

Letovi do Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno, a dodeljeni su im brojevi YU-500 i YU-501, isti oni koje je koristio JAT kad je pre 24 godine direktno leteo za Njujork.

Avio-kompanija "Er Srbija" jedina je kompanija u okruženju koja organizuje let za Sjedinjene Američke Države. 

Pripreme za prvi direktan let trajale su godinu i po.

Avion "erbas A-330" ima 254 sedišta, od kojih su 18 u biznis klasi. Svako sedište, kao i ona u ekonomskoj klasi, ima ekran putem kojeg putnik može da komunicira telefonom, internetom ili da gleda film. 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво