Читај ми!

Pad rejtinga slovenačkih banaka

Sniženi rejtinzi Nove ljubljanske banke, Nove kreditne banke Maribor i Abanke Vipava, tri najveće slovenačke banke. Bonitetska kuća "Mudis" saopštila da su te banke najslabije kapitalizovane u centralnoj i istočnoj Evropi.

Bonitetska kuća "Mudis" snizila rejting tri najveće slovenačke banke - Nove ljubljanske banke (NLB), Nove kreditne banke Maribor (NKBM) i Abanke Vipava.

Ocena NLB je snižena sa Ba2 na B2, NKBM sa Ba2 na B3 i Abanke Vipava sa Ba3 na Caa1, a najavljeno je dalje pogoršanje kreditnog rejtinga tih banaka.

Rejting sve tri banke, koje su u državnoj svojini, već je smanjen krajem aprila, nakon što su analitičari ocenili da je njihov kapital nedovoljan da bi se pokrili veći gubici u tekućoj godini.

Mudis je u najnovijoj proceni kreditnog rizika banaka konstatovao da su tri slovenačke banke po kapitalu najlošije u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Nalazi i ocene bonitetske kuće su iznenadili stručnjake u Sloveniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво