Читај ми!

Ljajić: Ne prodajemo "Telekom" po svaku cenu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da "Telekom" neće biti prodat po svaku cenu, već samo u slučaju dobre ponude.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je gostujući u emisiji Oko na RTS-u da u skladu sa predlogom privatizacionog savetnika ne želi da objavi imena zainteresovanih preduzeća.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko 

"Zadovoljni smo time kako za sada teče proces", istakao je Ljajić i rekao da je osam preduzeća podnelo neobavezujuće ponude i otkupilo dokumentaciju "Telekoma".

Ministar je precizirao da se očekuje i podnošenje obavezujućih ponuda, a da će ceo proces biće završen u drugoj polovini novembra.

Ukoliko ne bude povoljne ponude, "Telekom" će biti reorganizovan kako bi njegov rad bio još efikasniji, istakao je Ljajić i poručio da prodaja nije nužnost, ali da bi to rešenje bilo bolje po kompaniju.

Ljajić je izrazio zadovoljstvo i pregovorima sa sindikatom "Telekoma" o socijalnom programu, iako njihov početak nije obećavao.

Ministar Ljajić, u čijem resoru je i turizam, rekao je da je akcija "Letujmo u Srbiji" postigla veliki uspeh, pa je uz vaučere, kojima je država sa po 5.000 dinara subvencionisala domaće turiste, ostvareno oko 112.000 noćenja.

Ljajić je dodao da su banje zabeležile 30 odsto veću posećenost nego u istom periodu prošle godine.

Ministar je najavio i da će od januara akcija biti ponovljena, ali uz jednostavniju proceduru.

"Legitimno što SNS razmišlja o vanrednim parlamentarnim izborima"

Ministar Ljajić smatra da je zbog opšte klime u društvu, više sklon mišljenju da će biti vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

"Mi se spremamo za pokrajinske i lokalne izbore, kojih će sigurno biti, a po opštoj klimi u društvu, koju stvara između ostalog i zahtev Kosova za članstvo u Unesku, danas sam više sklon da će biti i vanrednih parlamentarnih izbora iako nemam validnu informaciju koja bi to potvrdila", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, postoje razlozi koji govore u prilog vanrednih izbora, ali i oni koji negiraju potrebu za njihovim raspisivanjem.

"Srpska napredna stranka ima apsolutno najveći rejting i legitimno je da razmišlja o vanrednim parlamentarnim izborima. Mi ćemo prvo sa njima kao našim partnerom u Vladi Srbije razgovarati o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima, ali o tome ne odlučujem ja već SNS. Mi razmišljamo i o alternativnoj opciji, što je sasvim legitimno", istakao je ministar Ljajić, koji je i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво