Читај ми!

Sve više putnika na Aerodromu, u planu novi kapaciteti

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ove godine očekuje više od pet miliona putnika, a u proširenje kapaciteta aerodrom će investirati 21 milion evra. Beogradska vazdušna luka godišnje usluži putnika koliko Zagreb i Ljubljana zajedno, što ga čini apsolutnim regionalnim liderom.

Po poslovnim rezultatima, beogradski aerodrom je među 100 najprometnijih u svetu, tačnije, na 84. mestu, gde su Beč, Budimpešta, Bukurešt i Atina.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić navodi da je povećanje prometa na aerodromu prošle godine iznosilo 31 odsto u odnosu na 2013. godinu.

"Tada je prevezeno oko 4,6 miliona putnika, a ove godine se do kraja jeseni ili početka zime očekuje da će na beogradskom aerodromu biti prevezeno pet miliona putnika", kaže Ilić.

Aerodrom "Nikola Tesla" je od svoje dobiti u 2014. godini državi uplatio 14 miliona evra. Ukupna zarada prošle godine iznosila je 28 miliona evra.

Da bi povećao kapacitete, Aerodrom investira u nove terminale, a ovoga leta otvoren je još jedan granični prelaz namenjen "lou kost" i čarter kompanijama.

Generalni direktor beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević kaže da to preduzeće planira nove investicije u ukupnom iznosu od 21 milion evra, krajem ove i početkom sledeće godine, i da će ta sredstva u celosti Aerodrom obezbediti iz svog profita.

"Podižemo kapacitet aerodroma na 7,7 miliona putnika, što znači za 30 do 40 odsto više", precizira Vlaisavljević.

Na aerodromu je od sredine jula svim putnicima na raspolaganju bežični internet, a radi se na tome da se u skladu sa zakonom otvore i prostori za pušače, jer je sve veći broj putnika u tranzitu.

Putnike očekuje mnogo veći komfor, dva restorana, nekoliko kafića i dobro snabdeven "fri šop".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво