Izdate opomene izvođačima na Koridoru 10

Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović rekao je da će deonica Koridora 10, od Niša ka bugarskoj granici, biti završena do polovine naredne godine, a onim izvođačima koji ne ispunjavaju dinamiku radova izdata su prva upozorenja.

Kompanije "Aktor" i "Trejs" su upozorene, a kao dobrog izvođača, Dmitar Đurović je istakao špansku kompaniju "Rubau", javlja Tanjug.

Sa bugarskom kompanijom "Trejs" će, ukoliko u naredne dve nedelje ne počne sa ozbiljnim radovima na obilaznici oko Dimitrovgrada, biti raskinut ugovor.

Opomena je izdata kompaniji "Aktor" i to na deonici od Staničenja ka Pirotu u dužini od 16,7 kilometara.

"Ukoliko u roku od nedelju, dve, tamo ne počnu ozbiljni radovi, mi smo se pripremili da raskinemo ugovor i uvedemo nekog drugog na tenderu. Ne može to biti drugoplasirani, moći će da bude novi tender, ali i sa time ćemo stići zadati rok. Ja se nadam da će se trgunuti i početi ozbiljno da rade, jer nama je interes gotov auto-put, a ne nezavršen auto-put", rekao je Đurović.

Direktor "Koridora" je istakao da su svi rokovi istekli i da je poslenji momenat da se posao shvati ozbiljno kako bi radovi bili završeni do polovina sledeće godine.
Rokovi će biti ispoštovani u svakom slučaju, obećava direktor "Koridora".

Đurović je obišao deonicu od Niša ka bugarskoj granici koja je dugačka 86,9 kilometara.

"Svih pet tunela su probijeni. Imamo 85 mostova, 59 smo završili, a 26 se rade. Ono što smo obećali to ćemo i uraditi, a to je da u drugoj polovini sledeće godine ova deonica bude završena. Ono što sad pokušavamo i što ćemo uspeti to je da ono što asfaltiramo u ovoj godini, puštamo deo po deo u saobraćaj", kaže direktor Đurović i dodaje da ima i deonica koje su problematične poput Gradinja, na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Navodi i da postoji veliki broj nestabilnih kosina od Proseka do tunela Bancarevo - 42 kosine sa lošim istražnim radovima, sa lošim projektima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво