Читај ми!

Francuska kompanija hoće da savetuje u prodaji Telekoma

"Lazard Freres SAS" jedina je dostavila ponudu za privatizacionog savetnika za prodaju "Telekoma Srbije", saopštio je domaći telekomunikacioni operater.

Nakon otvaranja, komisija je utvrdila da je ponuda francuske kompanije blagovremena i da je ponuđač dostavio sva neophodna dokumenta, navodi Telekom i ističe da će u zakonskom roku doneti odluku o prihvatljivosti ponude.

Obaveze savetnika u prvoj fazi su da uradi procenu vrednosti, ekonomsku i pravnu analizu, analizu tržišta, predloži modele privatizacije i pripremi vremenski i metodološki plan privatizacije.

Nakon završetka prve faze, u slučaju da većinski akcionar donese odluku i izabere jedan od modela privatizacije, započeće druga faza u kojoj će sve aktivnosti u tom procesu da koordinira i vodi izabrani savetnik, od objavljivanja poziva do zatvaranja transakcije.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas, odgovarajući na pitanja o Telekomu, da će deo novca od njegove prodaje otići na vraćanje dugova, a da će druga polovina ići u investicije i infrastrukturne projekte.

Pola novca ići će na, kako je rekao, vraćanje "sumanutih kredita" koje je uzimala prethodna vlast, a polovina će ići na investicije.

"Na taj način ćemo podići građevinsku industriju", rekao je premijer.

Javno otvaranje ponuda u okviru javne nabavke za usluge menadžmentskog konsaltinga, odnosno pružanja stručne pomoći prilikom predlaganja modela privatizacije domaćeg operatera, obavljeno je danas u prostorijama "Telekoma Srbija".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво