Читај ми!

Potpisan ankes ugovora za most Zemun-Borča

Vlada Srbije i ogranak kineske kompanija CRBC u Srbiji potpisali su četvrti aneks ugovora o izgradnji mosta preko Dunava, Zemun-Borča i pristupnih saobraćajnica. Vrednost ugovora 2,3 miliona dolara.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će most biti otvoren za saobraćaj krajem decembra ove godine, kako je i planirano, a sve pristupne saobraćajnice biće završene do oktobra 2015. godine, prenosi Beta.

Mihajlovićeva je istakala da se aneks odnosi na radove koji nisu predviđeni projektom, ali su neophodni i dodala da je zahvaljujući naporima Ministarstva napravljena ušteda u aneksu od oko 550.000 dolara.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da su među radovima predviđenim aneksom, izgradnja ograde i neki od radova na pristupnim saobraćajnicama.

"Uspeli smo da od aneksa koji je iznosio 2,9 miliona dolara smanjimo iznos na 2,3 miliona dolara. Ovo je samo jedan od primera infrastrukturnih projekata u Srbiji za koje bih rekla da se ljudi nisu dovoljno zanimali za svoj posao. Mnogo ušteda ćemo tek napraviti", rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da je izvođači radova na mostu Zemun-Borča nisu ništa krivi, ali problem je nastao u izradi projekta i tehničkom nadzoru koji obavljao konzorcijum Građevinskog fakulteta i Saobraćajnog fakulteta.

Rekla je da u ovom trenutku ne može da kaže koliko će ukupno koštati izgradnja mosta, pošto predstoji razgovor o odštetnim zahtevima od 32 miliona dolara koji su podneli CRBC i  građevinsko preduzeće "Ratko Mitrović".

Mihajlovićeva je podsetila da je prvobitno predviđeno da gradnja mošta košta 260 miliona dolara, a eksproprijacija zemljišta 70 miliona dolara.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je most Zemun-Borča najvažniji infrastrukturni projekta u Beogradu koji se završava ove godine i da će biti otvoren za saobraćaj 27. decembra.

"Završetak mosta važan je za rasterećenje saobraćaja i razvoj industrijskih zona uz pristupne saobraćajnice", rekao je Mali.

Most Zemun-Borča, preko Dunava, koji se gradi od oktobra 2011. godine, dugačak je 1,5 kilometara i imaće 21,6 kilometara pristupnih saobraćajnica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво