Читај ми!

Zakon o radu u Skupštini posle 11. jula

Predlog Zakona o radu ove nedelje ipak neće biti prosleđen u skupštinsku proceduru kako je najavljeno, saznaje RTS.

Naime, sednicu Socijalno-ekonomskog saveta na kojoj bi se sindikati i poslodavci izjasnili o predloženim izmenama, predsednik tog saveta Branislav Čanak zakazaće za petak, 11. jul. 

Čanak kaže da je na jutrošnjem sastanku sindikata sa premijerom i ministrom rada dogovoreno da se preciziraju odredbe o proširenom dejstvu kolektivnog ugovora i da će zbog dorade tih članova u izradu Zakona o radu narednih dana biti uključena još dva ministra pravde i trgovine Nikola Selaković i Rasim Ljajić.

Sindikati su predložili i da se, u međuvremenu, organizuje javna rasprava o zakonu kako bi se ispoštovala procedura.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom ocenio da je sastanak sa predstavnicima sindikata bio efikasan.

Međutim, dodao je da je i dalje problem prošireno dejstvo kolektivnog ugovora.

"Da li ćemo u naredna tri dana uspeti da dođemo do kompromisa ili ne, videćemo, ali taj zakon mora da bude moderan, ozbiljan i odgovoran, tako da omogući pristup investitorima, ali da ni u kakvom slučaju ne bude protiv radnika", rekao je Vučić.

On je naveo da zemlja mora da se reformiše i da zato mora da se preuzmu teški potezi sa kojima se mnogi ljudi neće složiti.

"U našoj zemlji je nažalost uvek najviše protivnika odlukama koje su bile najbolje, najvažnije i najznačajnije za zemlju, ali bez obzira na to, Vlada će svoje odluke donositi", rekao je Vučić.

On je dodao da će "neke druge odluke biti donete danas na popodnevnoj ili večernjoj sednici Vlade".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво