Читај ми!

Obradović: 2013. istorijski rezultat EPS-a

EPS će godinu završiti sa jednim od najboljih rezultata u istoriji kompanije, a naredne godine se očekuju velike organizacione promene, rekao v.d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović. Popravili smo finansijski rezultat za najmanje 200 miliona evra, tvrdi Obradović.

Aleksandar Obradović, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije rekao je da će ta kompanija godinu završiti sa jednim od najboljih proizvodnih i finansijskih rezultata u istoriji kompanije, kao i da se u 2014. godini očekuju velike organizacione promene.

Obradović je istakao i da očekuje da EPS ostane dominantan snabdevač potrošača strujom.

"Očekujemo da EPS 2013. godinu završi bez gubitka, iako je poslovnim planom za 2013. godinu bio predviđen gubitak od 22 milijarde dinara", rekao je Obradović.

"Popravili smo finansijski rezultat za najmanje 200 miliona evra", dodao je Obradović, ocenivši da je to "impresivan rezultat i istorijski uspeh EPS-a".

Obradović je u prilog dobrim rezultatima EPS-a dodao da je ove godine ta kompanija oborila proizvodne rekorde u svim sektorima proizvodnje - termo, hidro sektoru i u proizvodnji uglja.

"EPS će u ovoj godini proizvesti 37,4 milijarde kilovat sati struje, što je više od plana za skoro 429 miliona kilovat-sati i za skoro tri milijarde kilovat-sati više nego 2012. godine", naveo je Obradović.

Izvoz struje u 2013.godini je takođe rekordan i iznosi oko tri milijarde kilovat sati, od čega će EPS prihodovati oko 130 miliona evra.

Obradović je najavio da će ta kompanija u 2014. godini proći kroz velike organizacione promene, podsećajući da se od 1. januara liberalizuje novi segment tržišta električne energije, na srednjem naponu, sa oko 3.000 kupaca, koji će moći će da izaberu svog snabdevača.

"Očekujemo da će EPS u tom segmentu postići odlične rezultate, da će ostati dominantan snabdevač potrošača strujom i da će ostvariti dodatni finansijski prinos na otvorenom tržištu," istakao je v.d. direktora EPS-a.

Ukazao je da EPS već sada uspešno posluje na otvorenom liberalizovanom tržištu na visokom naponu, što je dokaz da je ta kompanija, uz sve nefikasnosti koje postoje u sistemu, uspela da zadrži dominantnu ulogu u Srbiji.

Obradović je podsetio da je EPS u 2013. godini uspeo da zadrži 97 odsto tržišta električne energije na otvorenom tržištu na visokom naponu, i da je u tom segmentu ostvario dodatan prihod veći od 20 miliona evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво