Читај ми!

Voda izvire iz zidova zgrade na Mirijevu – i nema nameru da stane

Stanari zgrade u beogradskom naselju Mirijevo osetili su na sopstvenoj koži izreku da voda uvek nađe svoj put. Tačnije, još uvek na zidovima, ali da je ne bi osetili na koži neki razmišljaju i o privremenom iseljenju. Naime, voda im iz zidova izvire više od deset dana. I nema nameru da stane.

Već 12 dana voda neprestano curi iz potpornog zida zgrade u Mirijevu. Stanarima zgrade u Ulici Ljube Danilovića 19, koji žive u prizemlju, voda je već ušla u stan i svakog dana se bude sa strahom da će morati privremeno da ga napuste.

Stanar Života Milekić kaže da voda plavi skoro sve u prizemlju – osam, devet stanova.

Vladimir Vučković, koji stanuje u prizemlju, ali na drugom kraju zgrade, ističe da voda nije još stigla do njega, a da je komšijama bukvalno u stanu.

Poslednjih dana kofama izbacuju vodu. U "Vodovodu" su rekli da su već izlazili na teren, kopali i utvrdili da cev iz koje curi voda nije u njihovom sistemu.

Jelena Pronić iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" ističe da su saznali da mesto na kojem se nalazi defekt nije napravljeno po uslovima "Vodovoda", i pre svega nije napravljeno uz saglasnost tog preduzeća.

"Zbog toga mi prosto nemamo ingerencije da vršimo bilo kakve rekonstrukcije i popravke", objašnjava Pronićeva.

Stanari kažu da su se obraćali i opštini. "Vodovod je otvorio nalog za popravku, i poslao broj naloga. Mi smo kasnije slali mejlove Opštini, ali nam je Opština rekla da nije nadležna", navodi Vučković.

Milekić ističe da se stanari plaše, komšiji je voda prodrla u stan, zidovi su vlažni.

U Vodovodu su rekli da ne smeju bez dozvole da kopaju tamo gde cevi nisu u njihovom sistemu.

Rešenje ovog, ali i sličnih problema verovatno se nalazi u odgovoru na pitanje – ko je dozvolio priključivanje na vodovodnu cev bez znanja i dozvole nadležnih.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво