UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je zaprepašćeno uvredama na sajtu valjevskapodvala.com koje su upućene valjevskoj novinarki i urednici portala kolubarske.rs Dariji Ranković. UNS traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza tog medijskog linča, kako bi Rankovićeva mogla da traži pravdu na sudu.

Na portalu valjevskapodvala.com objavljena su dva teksta, uz montirane fotografije, u kojima se vređa Darija Ranković i optužuje da ruši gradsku vlast.

Kako je UNS-u rekla Rankovićeva, to je još jedan sajt koji služi kako bi je ponizio i omalovažavao i da je verbalnom nasilju izložena od kako je podnela tužbu 2017. godine protiv glavnog i odgovornog urednika Radio Valjeva Zorana Majdaka zbog uvreda u otvorenom pismu koje je čitano na ovom radiju.

Prijavila sam slučaj policiji da otkrije ko stoji iza portala, jer on nije registrovan, niti ima impresum. Ovo je još jedna internet stranica, sem kolubarski.info, na kojoj me otvoreno pljujuju", navela je Rankovićeva.

UNS ističe da je izdavač portala kolubarski.info, u kome se Rankovićeva optužuje da je "valjevski lažov godine", dobio novac na ovogodišnjem medijskom konkursu Grada Valjeva.

To udruženje podseća da je posle pretnji na društvenim mrežama upućenih dopisnici N1 sa Kosova Zani Cimilji policija za samo jedan dan otkrila ko iza njih stoji.

Iz UNS-a očekuju da i u ovom slučaju policija i tužilaštvo deluju efikasno i odvraćajuće na svakog ko vređa osobe koje rade posao od javnog interesa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво