Zlatibor – idealna destinacija za produženi vikend

Sada već tradicionalno, za školski raspust i Sretenjske praznike na Zlatiboru su popunjeni kapaciteti, a zbog produženog zimskog raspusta usled gripa, sudeći po rezervacijama takva će biti i naredna sedmica.

Najveselija i najšarenija zlatiborska padina je Obudojevica, niz koju se i mladi i nešto stariji spuštaju kako ko i na čemu ume. Najmlađi pod budnim okom roditelja koji i sami uživaju na suncu i trenutnih tridesetak centimetara snega.

Turistički poslenici kažu da ih svakako ne raduju okolnosti zbog kojih je produžen zimski raspust, ali svi koji su tu ili se odluče da dođu imaju u čemu da uživaju. Od Ski centra Tornik, do šetnji, zabave u Dino ili Avantura parku, izleta do obližnjih sela ili pak Stopića pećine sa jedinstvenim bigrenim kadama.

"Svi smeštajni kapaciteti su bili gotovo popunjeni, popunjenost je bila preko 90 odsto, a u razgovoru sa hotelijerima zaista su već krenule rezervacije za ovaj, uslovno rečeno drugi deo raspusta, ovaj produžetak koji je sada na snazi, tako da se nadamo da će popunjenost kapaciteta i u ovom produžetku zimske sezone biti na visokom nivou", kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Kaže da na Zlatiboru nema epidemije gripa i da je dovoljno da turisti dođu i uživaju u svežem vazduhu.

Kažu da je zlatiborski vazduh lekovit ali domaćini kažu – ništa bez zlatiborske prve pomoći: a to su vunene čarape za tople noge, luč ako bude trebalo vatre, pršuta i beli luk.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво