Sastanak Šarčevića sa sindikatima prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, razgovarao je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti o predlogu platnih grupa i razreda u toj oblasti koji bi trebalo da budu deo Zakona o sistemu plata u javnom sektoru.

Sastanku su prisustvovali i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, kao i državni sekretar Ministarstva finansija Jelena Tanasković.

Tom prilikom je predstavljena i finansijska analiza primene predloženog modela platnih razreda u zavisnosti od vremenskog roka u kome bi bio primenjen.

Dogovoreno je da razgovori budu nastavljeni u četvrtak, 4. oktobra, saopšteno je iz resora prosvete.

Predstavnici sindikata kažu da će pregovori biti nastavljeni jer su dobili i podršku Ministarstva finansija, kao i da nastavljaju štrajk skraćenim časovima od po 30 minuta do postizanja dogovora. 

Mladen Šarčević juče je izjavio da je ponuda tog ministarstva koju će izneti sindikatima razumna i razvojna uz komentar da je štrajk koji su pokrenuli preuranjen.

U ponedeljak su prosvetari odlučili da radikalizuju štrajk skraćenjem časova u više od 500 škola u Srbiji.

Oni su nezadovoljni predlogom Zakona o platnim razredima.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи