Omaž Zahariju Trnavčeviću u Kombak Artholu do kraja februara

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti predstavili su u znak sećanja na nedavno preminulog Zaharija Trnavčevića, novinara koji je svoj šest decenija dug radni vek posvetio poljoprivredi i ljudima koji od nje žive, na izložbi u Beogradu inovativna rešenja vizuelnog identiteta u oblasti agrara na ozbiljan, ali i duhovit način.

"Izložena dela su rezultat rada studenata na modulu za Grafički dizajn i na predmetu Grafičke komunikacije, a ujedno su i vizuelni omaž Zahariju Trnavčeviću, novinaru koji je obeležavao medijski prostor Srbije unapredjujući kulturu, običaje i agrar svojim edukativnim emisijama", navodi se u saopštenju organizatora izložbe u Kombak Artholu.

Profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Zoran Blažina izjavio je da su studenti pored odavanja počasti Trnavčeviću, primenili stečena znanja.

"Svojim idejama i odnosom punim poštovanja, gradili su vizuelni omaž Zahariju Trnavčeviću, izuzetnom čoveku, novinaru koji je svojim TV emisijama darovao znanje, negovao kulturu i običaje seoskih sredina", rekao je Blažina.

Prema njegovim rečima, projekti su nastali za života Zaharija Trnavčevića i on je bio zadovljan njima.

Izložba će biti otvorena do 28. februara.

Trnavčević je umro 13. januara u 90. godini.

broj komentara 0 pošalji komentar