Dramatična akcija spasavanja bebe iz zaglavljenog saniteta

Nema podataka o sletanju helikoptera koji je bio angažovan u spasavanju bebe stare pet dana iz Novog Pazara. Beba se nalazila u sanitetskom vozilu koje je krenulo ka Beogradu i ostalo zarobljeno zbog odrona na putu. Vojni helikopter je prevozio bebu na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

01.50 - Nema podataka o sletanju helikoptera.

23.15 - Sletanje helikoptera je otežano zbog magle oko Surčina.

23.00 - Direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić kaže za RTS da su na aerodrom poslata kola sa dežurnim anesteziologom i pedijatrom i da će beba od momenta sletanja na aerodrom biti u sigurnim rukama.

22.25 - U Intitutu za majku i dete sve je spremno za doček bebe, javlja reporter RTS-a. 

22.01 - Helikopter s bebom će sleteti na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu gde će biti ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prenosi Tanjug.

21.11 - U akciju spasavanja uključen helikopter Vojske Srbije.

Planirano je da sa beogradskog aerodroma beba bude prebačena na Institut za majku i dete na Novom Beogradu. Medicinske ekipe na Institutu su spremne i čekaju da beba stigne.

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, helikopter s bebom će dočekati ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Beba ima problema sa disajnim putevima a mediji su ranije preneli da beba ima kiseonika samo za sat vremena.  

U dogovoru ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra odbrane Bratislava Gašića, helikopter Vojske Srbije upućen je odmah po saznanju da je sanitetsko vozilo sa bebom ostalo zarobljeno.

Beba je saniteteskim vozilom krenula iz bolnice u Novom Pazaru ali je vozilo ostalo zarobljeno zbog odrona na putu Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca.

Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju odrona. Uspeli su da raščiste deo puta.

"Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju i koriste zimske pneumatike. 

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 14. mar 2015, 02:41) - Miroslav [neregistrovani]

mi8

da li neko zna sta se desava sa bebom i helikopterom? Kako je moguce da se do sada ne zna gde je helikopter? Ni na sajtu VS i MO nema nikakva informacija o tome a evo vec je 02:40. Samo da sve bude uredu :(

(subota, 14. mar 2015, 02:31) - anonymous [neregistrovani]

Beba

Neka Sveti Vasilije Ostroski sacuva jadnu malu bebu i da stigne uz Boziju pomoc u ruke lekara,Boze cuvaj bebu

(petak, 13. mar 2015, 23:49) - anonymous [neregistrovani]

pitanje za vladu ministra zdravlja i doktorku nadu macuru

kada će u srbiji biti u sistem hitne pomoći helikopterska ekipa hitne pomoći ovo pitam zato što bi se na taj način pacijenti koji se prevoze sa mesta nesreće brže prevozili do beogradskih bolnica i na taj način bi se spasili životi mnogih pacijenata koji nažalost zbog sporog prevoza umiru u vozilu hitne pomoći najbolje rešenje za brži prevoz pacijenata do bolnica je da se u srbiji uvede helikopterska hitna pomoć a ne da vojni helikopter prevozi malu bebu u beograd u bolnicu ministre lončar uvedite helikoptersku hitnu pomoć i problem je rešen

(petak, 13. mar 2015, 23:29) - Стефан [neregistrovani]

Ајде

Помози боже и ајмо војско херојска летите брзо. Нека вас Бог чува!

(petak, 13. mar 2015, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Inshallah

da se sve dobro zavrsi.

(petak, 13. mar 2015, 21:20) - anonymous [neregistrovani]

Боже помози

да се све добро заврши.