Mali: Stojim iza svog doktorata

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je za dnevni list "Danas" da stoji iza svog doktorskog rada, koji je osporila grupa autora na sajtu "Peščanika".

"Stojim iza svog doktorskog rada i podržavam sve što je rekao dekan Fakulteta organizacionih nauka. Taj doktorski rad mogu da ocenjuju samo članovi moje komisije", kratko je izjavio Mali za današnje izdanje lista, a prenosi Tanjug.

Prema saznanjima Danasa, Nastavno-naučno veće FON-a će na sednici 18. jula razmatrati izveštaj profesora Ondreja Jaška o doktorskoj disertaciji Siniše Malog.

Jaško, koji mu je bio mentor tokom izrade doktorata na FON-u, treba u roku od sedam dana da proveri navode koje je u autorskom tekstu objavljenom na sajtu Peščanika izneo Raša Karapandža, sa Evropske poslovne škole u Vizbadenu.

Karapandža tvrdi i da je "na više od jedne trećine strana svoje doktorske teze Mali prepisao čak 33 odsto ili više teksta".

Dekan FON-a Milan Martić kaže za taj dnevni list da je FON pokrenuo proceduru za proveru pomenutih navoda i da će o zaključcima Nastavno-naučnog veća obavestiti rektora Univerziteta u Beogradu i Senat BU, ali i javnost.

Iz FON-a poručuju da je celokupna procedura sticanja doktorata Siniše Malog sprovedena korektno, po preciznim i jasnim pravilima koje utvrđuje Univerzitet u Beogradu.

Danas, takođe, piše da iz Rektorata BU nije upućen zvaničan zahtev FON-u da odgovori na optužbe. Prorektorka za nauku Ivanka Popović kao razlog navodi to što je rektor bio van zemlje. Ona očekuje da će zvaničan dopis biti upućen danas FON-u.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 11. jul 2014, 11:23) - Патриот [neregistrovani]

Ко је крив нека одговара!

Ако није крив нека одговара онај који га срамоти и имаће прилику да још и порасте. Али ако је заиста крив неће добити ту шансу а остаће заиста мали и очима народа.