Beskonačni rat, 2. deo

Nastavak dokumentarnog filma "Beskonačni rat" Rikarda Iakona, novinara RAI-a, o surovoj kosovskoj stvarnosti i putevima droge i oružja.

Kako na Kosovu i Metohiji funkcionišu tajne vojne strukture OVK, kojim putevima droga i oružje stižu na Kosovo, kakve su veze terorista na Balkanu sa Avganistanom, videćete u nastavku uzbudljivog dokumentarnog filma "Beskonačni rat" italijanske televizije RAI.

Prvi deo ovog filma videlo je više od 2,5 miliona gledalaca RTS-a.

Biografija autora filma

Rikardo Iakona (52), italijanski novinar i televizijski voditelj. Nakon što je diplomirao na Univerzitetu u Bolonji, u periodu od 1980. do 1987. godine, radio je kao pomoćnik reditelja na televizijskim i filmskim projektima.

Godine 1987. Iakona je počeo da radi za televiziju "RAI Tre" na kojoj je prikazan veliki broj njegovih dokumentaraca.

Istraživački projekti Rikarda Iakona su uglavnom društveno angaživani sa naglašenom ličnom stranom.

U septembru 2008. godine premijerno je emitovan film Beskonačni rat o situaciji na Kosovu i Metohiji i povezanosti terorista na Balkanu sa Avganistanom.

Jedan od njegovih najuspešnijih projekata je film Hleb i politika, koji je emitovan u tri nastavka, a opisuje politiku novog milenijuma u tri različita konteksta - grad, region i parlament.

Iakona je 2007. godine dobio prestižnu nagradu za novinarstvo "Nino Culićija" koju dodeljuje grad Marsala. Kao obrazloženje nagrade navodi se da je "Iakona uspeo da, uz hrabrost i istrajnost, razvije slobodan duh i ostane podalje od pritisaka i suprotstavljenih interesa".

Početkom 2008. godine, Iakona je dobio i nagradu Itaka udruženja Univerziteta Ulikses, koju su osnovali studenti poreklom iz Italiji koji danas žive u inostranstvu. Iste godine Iakona je dobio nagradu "Premio Sulmona" za izuzetan doprinos u novinarstvu i kulturnom stvaralaštvu.

broj komentara 71 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. jun 2010, 19:10) - slavisa [neregistrovani]

beskonacni rat

zdravo,

jel moze mi neko poslati beskonacni rat 1 i 2 deo? evo moja adresa: slavi.dam@gmx.at. Hvala unapred.

(ponedeljak, 08. mar 2010, 16:45) - Srdjan [neregistrovani]

123

Gdje mogu skinuti drugi dio, prvi sam skinuo. Jako lijepa emisija.

(petak, 05. mar 2010, 22:47) - diplomac [neregistrovani]

molba

Pisem iz RS, iz Banja Luke. Uspio sam skinuti prvi dio sa neta, sa nasim prevodom, ali nema drugog dijela. Molim vas da mi neko ostavi lnik kako da skinem i drugi dio.

(sreda, 24. feb 2010, 01:57) - Никола [neregistrovani]

Бесконачни рат 2

Овај документарац, као и Отето Косово чешке тв, сведоче да "истина" кад тад дође на видело и у свету. Е сад политика је једно а међународно право друга ствар. Политика и интереси су увек били изнад права али неће довека. Једног дана ће пасти и та "тиранија која навија да се створи Велика Албанија" и наше ће бити оно шта нам је силом отето. Овакви документарци из "другог угла" сведоче да се иза многих ратова крије неки бизнис, а у овом случају ДРОГА, оружије... а у случају Космета и етничко чишћење! Довољан доказ о каквом се пројекту (Велика Албанија) ради. На нашим политичарима и правницима је да овај и сличне документарце искористе на међународном суду, покажу и докажу наше тврдње. За сад свет жмури над неправдом ал неће довека! Молим редакцију да објави мој коментар. Хвала

(utorak, 23. feb 2010, 22:49) - Novi-Svajcarska [neregistrovani]

Beskonacni rat 1 i 2

Vlado, slazem se potpuno sa tvojim misljenjem. Pozdrav, Novi

(utorak, 23. feb 2010, 22:08) - Tihi [neregistrovani]

Prevod na engleski

Beskonacni rat 1. deo sa engleskim titlom mozete skinuti sa linka: http://thepiratebay.org/torrent/4496892/La_guerra_infinita_01_Kosovo_-_The_Infinite_War_with_English_sub
Beskonacni rat 2. deo sa engleskim titlom mozete skinuti sa linka: http://thepiratebay.org/torrent/4522713/La_Guerra_Infinita_02_-_Afghanistan_-_The_Infinite_War_EN_Subtit

Zahvaljujem se gospodini Jankovicu koji mi je poslao ove linkove i koji je vjerovatno i napravijo ovaj prjevod.
Draga braco srbi a sada u akciju , saljite ove linkove na sve znane i ne znane adrese po cjelom svjetu neka se istina ili bar jedan njen mali dijo vidi .
Sretni i budimo uporni.
Pozdrav iz RH

(utorak, 23. feb 2010, 21:11) - Dragana [neregistrovani]

Svaka cast

Hvala Rikardo,

Sta reci osim svaka cast italijanskom kolegi koji je uradio ono sto smo trebali mi novinari iz Srbije, ali mi je drago sto je surovu Kosmetsku realnost opisao inostrani novinar kome ne mogu pripisati neobjektivnost.Kao novinar pratim desavanja na Kosmetu poslednjih deset godina upravo od nesrecnog bombardovanja i znam koliko je tesko doci do podataka i dokaza na terenu pogotovu kada ti dokazi upucuju na lidere Albanaca koji su sada na vlasti a kojima se na zalost klanjaju i najveci svetski mocnici...Jedinu olaksicu imao je mozda u vidu podrske italijanskih vojnika kFOR, ali
zaista mislim da je kolega Rikardo prikazao sustinu zalosne Kosovske price koju ce nadam se shvatiti i oni koji mogu da uticu da se situacija na terenu promeni...Rikardo je dao svoj veliki doprinos u pojasnjavanju kosovske istine jer je ovim filmom, po prvi put sagledana sva nesreca kojoj su izlozeni Srbi na Kosovu i kako su Alabnci ostvarili navodnu nezavisnost.Zato Rikardu, kao kolegi zelim planetarni uspeh a nasoj Vladi ili Ministarstvu inostranih poslova bih predlozila da otkupe ovaj film i prezentuju ga u svetskim centrima a Rikarda nagrade za ovaj zaista fenomenalan ucinak kojim je "obelio obraz" svim srskim novinarima a i politicarima....Zato se nadam,da ce i nasi politicari, za koje nisam sigurna da shvataju sustinu Kosovske price, konacno progledati i shavtiti sa kakvim zlom smo suoceni na Kosovu i da to zlo nece odagnati lepim recima, vec uticanjem na svetske centre da prestanu da daju podrsku albanskim teroristima ...Jos jednom HVALA RIKARDO!!!

(utorak, 23. feb 2010, 19:45) - anonymous [neregistrovani]

student

gde mogu skinuti drugi deo preveden na nas srpski jezik

(utorak, 23. feb 2010, 17:58) - anonymous [neregistrovani]

snimak

stavite nam i drugi deo da mozemo da skinemo pa da podelimo kopije prijateljima

(utorak, 23. feb 2010, 17:30) - Aleksandar [neregistrovani]

2. deo

Bilo bi dobro kada bi okacili i drugi deo...