Nastavak suđenja za ubistvo Pukanića

Pred Županijskim sudom u Zagrebu saslušan vlasnik građevinske firme Gordan Tomšić, kod koga je drugooptuženi za ubistvo Pukanića, Luka Matanić radio kao bagerista. Saslušan i vlasnik "rentakar" agencije Boro Ribić i bivši advokat prvooptuženog Roberta Matanića, Mijo Žuljević.

Ispitivanjem poslodavca drugooptuženog za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića, nastavljeno je suđenje šestorici optuženih pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Gordan Tomšić, vlasnik građevinske firme u kojoj je Luka Matanić radio kao bagerista, izjavio je da je reč o dobrom radniku, u čijem ponašanju posle atentata nije primetio nikakve promene.

Tomšić je rekao da je Luka Matanić na dan ubistva radio od 8 do 16 časova na gradilištu u Brezovici, ističući da je siguran da je Matanić u to vreme bio na poslu jer je sav posao sa bagerom završen na kraju dana.

Drugi svedok, Boro Ribić iz agencije za iznajmljivanje automobila, koji je prvooptuženom Robertu Mataniću dva puta iznajmio automobil, rekao je da je Matanić sve platio na vreme, ali da se jednom raspitivao da li tim automobilom može da pređe granicu.

U poslepodnevnom delu suđenja, pred Županijski sud u Zagrebu izašao je Mijo Žuljević, koji je rekao da je prvooptuženi Robet Matanić od njega tražio pozajmicu od 10.000 evra da bi platio advokata dok je bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Matanić zajam garantovao vikendicom

Žuljević je rekao da je Matanić zajam garantovao vikendicom za koju je kasnije tražio da mu pronađe kupca.

Žuljević je rekao da poznaje i optužene Luku Matanića i Amira Mafalanija iz vremena kada je Robert Matanić kupio vikendicu 2000. godine. Svedok je rekao da su se oni često družili u toj vikendici.

Na suđenju se nije pojavio svedok Marko Grmoja iz firme "Tomić&co", koji je Roberta Matanića pozvao na predstavljanje luksuznog Be-Em-Vea, u zagrebačkom salonu u kojem je Matanić bio i u vreme atentata.

Na ročištu bi 24. februara trebalo da se pojave beogradski advokat Slobodan Ružić, koji je zastupao Roberta Matanića u Srbiji kada je bio osuđen zbog krijumčarenja oružja i Goran Simović, poslovni partner optuženog Slobodana Đurovića.

U četvrtak bi trebalo da svedoči crnogorski preduzetnik Ratko Knežević.

Za ubistvo Pukanića i Franjića i udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju USKOK je optužio Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića i Bojana Gudurića.

Na optuženičkoj klupi nema Gudurića, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, ni Milovanovića, koji je za isti zločin optužen u Beogradu zajedno sa Milenkom Kuzmanovićem i navodnim finansijerom i naručiteljem ubistva Sretenom Jocićem, poznatijim kao Joca Amsterdam.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво