Читај ми!

Protest albanske opozicije, bačena farba na Ramin kabinet

Građani nezadovoljnih politikom premijera Edija Rame protestovali su u centru Tirane. Lideri Demokratske stranke i Saljija Beriše i Slobodarske partije Albanije Salji Beriša i Iljir Meta u svojim govorima spominjali su Srbiju. Na kraju skupa, demonstranti su probili policijski kordon i bacali farbu na Ramin kabinet.

Prema pisanju portala Panorama, protestu koji su organizovale opozicione Demokratska stranka i Slobodarska partija Albanije pristvovale su hiljade ljudi.

Lider Slobodarske partije i bicši predsednik Albanije Iljir Meta optužio je albanskog premijera Edija Rame tokom svog govora na protestu Demokratske stranke.

Meta je rekao da izgradnja novog puta u Albaniji košta šest puta više nego u Srbiji i za to je, prema njegovim rečima, kriva Ramina vlada.

Istakao je i da privremene institucije u Prištini daju po 100 evra svakom studentu dok albanske vlasti svojim visokoškolcima "ne daju ništa". 

Prema njegovim rečima, iz Srbije u inostranstvo ode jedan građanin na hiljadu stanovnika, dok je u Albaniji to učini 12 ljudi.

Lider Demokratske stranke i nekadašnji premijer i predsednik države Sali Beriša obećao je okupljenima da kada se vrati na vlast da će Edi Rama završti u zatvoru optuživši ga za korupciju.

Beriša: Državne odluke donose se u Beogradu i Ankari

Ocenio je da je Albanija "vazal drugih" i da se "državne odluke donose u Beogradu i Ankari", poručivši da će "tome doći kraj".

Na kraju govora Salija Beriše, demonstranti su otišli ​​do stepeništa Raminog kabineta da zapale sveće, ali to nije dozvolila policija, što je zaoštrilo situaciju.

Ispred zgrade vlade takođe je došlo do sukoba demonstranata i policije.

Kako navodi Panorama, mnogi građani su probili policijski kordon i u znak revolta bacali crvenu farbu ka zgradi kabineta Edija Rame.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво