Читај ми!

Izgoreo autobus u Bugarskoj, stradalo 46 osoba, među kojima ima i dece

Najmanje 46 osoba, većinom turista iz Severne Makedonije, poginulo je pošto se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici. Među žrtvama je 12 dece. Sedmoro preživelih je prevezeno u bolnicu zbog opekotina. Povređen je i državljanin Srbije iz Preševa.

Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u nesreći poginulo 46 ljudi, prenosi Rojters. Bugarski mediji javljaju da se nesreća dogodila noćas oko tri sata na auto-putu Sofija–Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prevezeno kolima Hitne pomoći u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

"Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo", izjavio je Nikolov.

U autobusu su bila 52 putnika, među kojima i dvanaestoro dece. Većina žrtava je iz Severne Makedonije, saopštio je zvaničnik ambasade te zemlje u Sofiji. U međuvremenu, severnomakedonski premijer Zoran Zaev poručio je da među žrtvama ima i državljana Srbije.

Međutim, ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović kaže da zvaničnih potvrda nema, te da se ti navodi zasnivaju na spiskovima agencije za četiri autobusa. Potvrđeno je da je jedan državljanin Srbije iz Preševa među povređenima i on se nalazi u bolnici.

Najveći broj stradalih su, kako kaže Zoran Zaev, mladi ljudi: dvanaestoro dece mlađe od 18 godina, a drugi od 20-30 godina.

Među 12 maloletnih osoba koje su poginule su i dvojica blizanaca, braća stara četiri godine.

Autobus je sinoć oko devet sati prešao granicu na prelazu Kapetan Andrejevo.

Inače, na delu auto-puta na kojem je došlo do nesreće i 1996. dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo 16 ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Republike Severne Makedonije Stevi Pendarovskom i predsedniku Vlade Zoranu Zaevu.  

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво