Читај ми!

Veliki doček za mitropolita Joanikija u Podgorici; Krivokapić: Potpisaćemo Temeljni ugovor

Veliki broj građana ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dočekao je novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Među okupljenima je bio i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić koji se i obratio Joanikiju pri njegovom dolasku, prenose Vijesti.

Krivokapić je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve i obećao da će Temeljni ugovor sa tom verskom zajednicom biti potpisan.

Od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše.

Nakon obraćanja premijera mitropolitu, Krivokapić i Joanikije su se zajedno uputili prema hramu, a njihov ulazak u bogomolju ispraćen je aplauzom vernika.

"Sa velikom radošću, večeras u Podgorici dočekasmo našeg Mitropolita Joanikija. Dostojnog čuvara trona Svetog Petra Cetinjskog. Na mnogaja ljeta plemeniti i čestiti Vladiko", napisao je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Među prisutnima su bili i ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić, ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović, poslanik Boris Bogdanović (Demokrate) kao i lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Tu su bili i članovi Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Slaven Radunović, Jelena Božović i Jovan Vučurović.

Kako navode Vijesti, Vernici Srpske pravoslavne crkve uglavnom su nosili trobojke i crkvene zastave, ali nisu držali fizičku distancu kao protivepidemijsku meru.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво