Pupovac: Odluka o odlasku Miloševića u Knin još nije doneta

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da još nije doneta definitivna odluka o odlasku potpredsednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića u Knin, na obeležavanje "Oluje".

"Svesni svih rizika, razgovaramo o tome i stvaramo pretpostavke za to, a najveći teret u ovoj priči je na Borisu Miloševiću, koji je potpredsednik vlade i koji je i sam, sa svojom porodicom iskusio sve strahote ratnog stradanja Srba", rekao je Pupovac za Novosti.

Naveo je da Milošević "ne ide da slavi, nego ide da žrtvuje sebe za to da i srpske žrtve budu priznate, da i srpske patnje budu priznate i da čujemo reči žaljenja".

Dodao je da je razlog i to da mesta koja su svi zaboravili, poput Grubora, posete najviši hrvatski predstavnici, "kao što se najavljuje da će doći potpredsednik Vlade Tomislav Medved i predsednik države Zoran Milanović i kao što je premijer Andrej Plenković spreman da ode u Varivode".

Na pitanje šta je garancija da će Hrvati konačno priznati srpske žrtve, Pupovac kaže da su osnova za to razgovori koji se vode sa predstavnicima vlasti.

"To je prvi put da se takvi razgovori vode, otvoreni i direktni. Nisu nimalo laki, ni za nas, ni za naše sagovornike. Da li postoje rizici? Postoje. Da li treba rizikovati? Ako ima šanse - treba", zaključuje Pupovac.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво