Dodik: Srbi imaju Republiku Srpsku i svoje institucije

Srpski narod ima Republiku Srpsku i svoje institucije i Izetbegović "može samo da se zanosi", rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Srpski narod ima volju za svojom Republikom koja ima granicu prema Hrvatskoj i privremenu granicu prema Srbiji", rekao je Dodik u Kriškovcima kod Laktaša.

Povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da ništa u BiH nije samo srpsko osim naziva Republika Srpska, Dodik je rekao da Izetbegović "može samo da se zanosi".

"U Banjaluci su institucije koje su pod upravom srpskog naroda. Ne želimo time da pošaljemo poruku Bošnjacima da nisu dobrodošli, ali to je činjenica",  istakao je Dodik.

On je naveo da razume frustraciju bošnjačkih političara jer u Federaciji BiH imaju vlast samo u kantonu ili dva, a i u tom entitetu dele je sa hrvatskim narodom.

"Tako je u Federaciji, dok na nivou BiH moraju da uvažavaju naše stavove",  dodao je Dodik.

Govoreći o 25. novembru, koji se u FBiH obeležava kao "Dan državnosti BiH", Dodik je ponovio da njihove tvrdnje o ovom datumu nisu tačne.

 

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. nov 2019, 20:19) - anonymous [neregistrovani]

RS

Nemate vi nista, samo galamite bezveze. Srusili ste Jugoslaviju i tu ste sahranili suzivot u BiH.Zivila Republika Srpska !

(ponedeljak, 25. nov 2019, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

Dan čega ?

Dan čega ? Oni koji unistise i zabise noz u ledja Jugoslaviji "slave dan iz Jugoslovenske narodnooslobodilačke borbe , srpske borbe protiv fasizma ! Koja podvala i prevara onih koji misle da je bosna njihova !

(ponedeljak, 25. nov 2019, 19:07) - anonymous [neregistrovani]

Bošnjaci imaju više nego sto ti misliš!

Samo što vi vršite opstrukciju , i Srbi i Hrvati!
Živjela BiH, zemlja BEZ ENTITETA!