Изетбеговић: У БиХ ништа није само српско осим имена Републике Српске

Председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић је, коментаришући изјаве члана Председништва БиХ Милорада Додика да је БиХ заједничка, а РС само српска, рекао да је сваки педаљ Босне и Херцеговине заједнички.

Бакир Изетбеговић је током одавања почасти свом оцу Алији Изетбеговићу и обележавања Дана државности БиХ истакао да Босна и Херцеговина иде у правом смеру упркос опструкцијама и препиркама и да је сваким даном све јача и јача, преноси портал Кликс.

"БиХ постоји хиљаду година, постојат ће још хиљаду, увјерен сам", рекао је Бакир Изетбеговић. 

Истакао је да је "сваки педаљ Босне и Херцеговине заједнички" и да ништа у БиХ није само српско "осим назива Република Српска".

Дан државности Босне и Херцеговине обележава се пошто је 25. новембра 1943. усвојена Резолуција Земаљског антифашистичког већа народног ослобођења Босне и Херцеговине у Мркоњић Граду. Овај празник се не обележава у Републици Српској.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи