Додик: Какав празник, таква и државност

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, изјавио је да 25. новембар није празник БиХ јер никада није донесена одлука да тај датум буде празник на целој територији државе.

Поводом 25. новембра, који се у Федерацији БиХ обележава као Дан државности, Додик је рекао да Срби више од осталих народа полажу историјско право на обележавање заседања Земаљског антифашистичког већа народног ослобођења Босне и Херцеговине јер су у борби против фашизма и нацизма поднели највеће жртве у Другом светском рату.

Додик је рекао да Дан одржавања Земаљског антифашистичког већа народног ослобођења Босне и Херцеговине нема значај, ако значај нема ни датум одржавања АВНОЈ-а.

"Манипулација са овим датумом и наметање 25. новембра као дана државности огледало је бошњачке политике која наметањима покушава да изгради нешто што не постоји, од заједничког идентитета у БиХ, који не постоји, до празника који нису усаглашени међу свима који живе овде", рекао је Додик за Срну, пренела је РТРС.

Додик је истакао да ће 25. новембар ће бити датум који слави тек пола БиХ, све док ситуација буде таква.

"Какав је празник и каква је државност БиХ која се данас слави показује чињеница да је у Републици Српској данас радни дан без икаквих свечаности. Какав празник, таква и државност", нагласио је Милорад Додик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво