Mađarska policija privela 70 migranata kod granice sa Srbijom

Pripadnici Policijskih kapetanija Bač-Kiškun i Čongrad su u protekla 24 sata, u tri akcije u blizini granice sa Srbijom, priveli 70 migranata.

Kod mesta Hercegsanto, u blizini tromeđe Mađarske, Hrvatske i Srbije, mađarski policajci zatekli su grupu od 24 muškarca koji su se izjasnili da su državljani Avganistana i Palestine, iako nisu posedovali nikakva dokumenta.

Drugu grupu od 23 ilegalca policijski službenici otkrili su na istom području, a sastojala se takođe samo od muškaraca koji su naveli da su sirijskog, iranskog i avganistanskog porekla.

Na tromeđi Srbije, Rumunije i Mađarske, kod mesta Kibekhaza, policija susedne zemlje je privela grupu od 23 ilegalca među kojima je najviše bilo Avganistanaca, a trojica su se izjasnili da su Iračani.

U skladu sa mađarskim zakonom, policija je sprovela ilegalne migrante u prihvatne centre za azilante u blizini graničnih prelaza Tompa–Kelebija i Reske–Horgoš na mađarsko-srpskoj granici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво