Krivične prijave zbog pomora ribe u pljevaljskim rekama

Crnogorska policija je podnela krivične prijave protiv TE "Pljevlja" i četiri odgovorna lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rekama Vezišnica i Ćehotina.

Krivična prijava podneta je protiv TE "Pljevlja", izvršnog direktora TE "Pljevlja" Vladimira Šestovića, rukovodioca Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE "Pljevlja" D. B., smenskog inženjera u TE "Pljevlja" R. D. i stručnog lica za zaštitu životne sredine u TE "Pljevlja" S. V., prenose Vijesti.

Policija je saopštila da je prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da su preduzeće TE "Pljevlja" i odgovorna lica u navedenom privrednom društvu počinili krivična dela zagađenje životne sredine i krivična dela nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

Vest da je došlo do pomora ribe u Vezišnici i Ćehotini izazvala je ogorčenje stanovnika Pljevalja i celokupne javnosti.

Elektroprivreda Crne Gore je saopštila da je nakon detaljne analize utvrdila da je zaposleni u TE "Pljevlja", smenski inženjer R. D., otvorio ventil koji kontroliše ispuštanje materija u reku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 12. jul 2019, 07:49) - flamantes [neregistrovani]

Odgovorni trebaju odbovarati...

... po zakonu, mada se ne radi o otrovu u pravom smislu riječi, radi se o gušenju ribe, a ne trovanju.

(četvrtak, 11. jul 2019, 14:48) - anonymous [neregistrovani]

Naravno da su i ranije pustali u reku otrov

Ovaj skandal traje godinama. Sad ce vec 20 Godina od kako se zavrsio balkanski rat. Prije je bio skandal u 1968 god a posle rata nema ribe skoro nikako jer se stalno pusta otrov u rijeku....

(četvrtak, 11. jul 2019, 12:02) - fitke/trifke [neregistrovani]

A zašto...

Je taj ventil napravljen i usmeren ka reci. Mora da su tu i ranije malo po malo puštali otrove u reku, a ovoga je to neko previše otvorio. Šta reći, velika sramota.