Еколошка катастрофа у Црној Гори, помор рибе у Ћехотини и Везишници

Вест да је дошло до еколошке катастрофе на рекама Везичници и Ћехотини и великом помору рибљег фонда изазвала је огорчење становника Пљеваља и целокупне јавности. Грађани Црне Горе с нестрпљењем чекају резултате да се сазна ко је крив за еколошки геноцид.

Из Спортско-риболовног клуба "Липљен" саопштили су да је дошло до помора рибе у Везишници и Ћехотини и да је "врло очигледан кривац".  

Председник општине Пљевља Игор Голубовић за ЦдМ каже да је обишао терен, да је јасно да је реч о еколошкој катастрофи.

Он поручује да надлежни раде свој посао и најавио је подношење кривичних пријава против одговорних након што се недвосмислено утврди ко је крив.

"Ово нас је све узнемирило. Био сам на лицу мјеста. То је катастрофа. Рибљи свијет на потезу од неколико километара је страдао", испричао је Голубовић.

Према његовим речима на лицу места била је државна инспекција која је изузела узорке и угинулу рибу, те ће се ускоро знати ко је одговоран за еколошки инцидент у Пљевљима.

Голубовић напомиње како се чује и да има индиција да је за помор рибе одговорна "ТЕ Пљевља", али ипак напомиње да треба сачекати да се заврши истрага и недвосмислено се докаже ко је одговоран за ову катастрофу.

"Надлежни ће пронаћи починиоца који ће одговарати за почињено", тврди Голубовић за ЦдМ.

Незванично, челници "ТЕ Пљевља" тврде да се ради о саботажи НН лица, која су на овај начин желели да кривицу за еколошки геноцид над животном средином свале на Електропривреду Црне Горе. 

Након инцидента на лице места су изашли представници Службе за заштиту животне средине општине Пљевља, Општински инспектор за пољопривреду, Републички еколошки инспектор за сјевер Црне Горе из Мојковца као и Републички инспектор за воде при Управи за инспекцијске послове Црне Горе.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 07. јул 2019, 16:11) - anonymous [нерегистровани]

Eko

Kako je to moguce u ekoloskoj drzavi CG.

(недеља, 07. јул 2019, 14:05) - Dr,Top [нерегистровани]

@ Prva eko država na svetu

Da proglasila se ekološkom još dok je bila u sastavu SFRJ, kad su je Bulatović i Đukanović preuzeli. Lijepe riječi i kićenje njima je jedno, a ono što se čini je sasvim drugo.

(недеља, 07. јул 2019, 11:27) - rssi [нерегистровани]

Prva eko država na svetu

Pa zar se CG nije pre ne znam koliko godina proglasila prvom eko državom na svetu?