Инжењер из ТЕ "Пљевља" крив за помор рибе

Запослени у ТЕ "Пљевља", сменски инжењер Р. Д. отворио је вентил који контролише испуштање материја у реку Везишницу, која се улива у Ћехотину због чега је дошло до еколошког инцидента на тој ријеци у Пљевљима, саопштили су из Електропривреде Црне Горе.

Посебна комисија ЕПЦГ је након детаљне анализе утврдила да је Р. Д., по сопственом признању, без дозволе надређених и поштовања дефинисане процедуре дозволио да се вентил отвори због чега је дошло до еколошког инцидента.

У саопштењу се наводи да ЕПЦГ жали због догађаја и од надлежних очекује прецизне информације о насталој штети и величини замућења реке и угинућа рибе, али и процесуираних у овом случају.

"ЕПЦГ ће без обзира на постојање свих законом прописаних процедура који третирају ову област још једном преиспитати све процедуре у циљу превенције настајања оваквих и сличних ситуација", истиче се у саопштењу.

Како се додаје, без обзира на крајњи епилог овог инцидента ЕПЦГ ће, као одговорна компанија, у сарадњи са надлежним институцијама, локалном самоуправом и Спортско-риболовног клуба "Липљен" учинити све да би санирала тај инцидент.

Портал Вијести наводи да су спортски риболовци у суботу су из Ћехотине извадили око тону мртве рибе, након што су се у ту реку, како се сумња, улиле отпадне воде из Термоелектране "Пљевља".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 10. јул 2019, 03:53) - anonymous [нерегистровани]

А зашто

Нико не каже зашто је вентил отворен, сигуран сам да није тек тако човек одлучио, да иде пецати отпадном водом. Ово је чисто сваљивање кривице на најнижег на платној лествици. Сретно у потрази за новим стручњаком који ће вам радити кад их овако олако пуштате низ воду.