Crna Gora, zabrana da se u kasarnama oda pošta žrtvama NATO agresije

Vojnici kasarne "Milovan Šaranović" u Danilovgradu nisu dozvolili mesnom parohu Željku Ćaliću, predstavnicima Crkvne opštine i Udruženja "Bijeli Pavle" da zapale sveće i polože venac na mesto na kome je pre dve decenije u NATO bombardovanju život izgubio vojnik Saša Stajić. Polaganje venaca i cveća nije dozvoljeno ni u podgoričkoj kasarni "Masline", saopštio je Demokratski front, prenose "Vijesti".

Vojnik koji je zatvorio kapiju pred okupljenima nije obrazložio zbog čega ne mogu da uđu u kasarnu. 

Navodno, oni su nešto ranije dozvolili Stajićevim roditeljima da polože cveće na mesto na kom je Beograđanin izgubio život.

Saša je poginuo 24. marta 1999. prilikom bombardovanja kasarne u Danilovgradu, gde je služio redovnu vojsku. Prva je žrtva NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru.

Polaganje venaca i cveća nije dozvoljeno ni u podgoričkoj kasarni "Masline", saopštio je Demokratski front, prenose Vijesti.

Kako se navodi, delegacije Nove srpske demokratije, roditelji poginulih, vojni veterani, borci sa Košara, pokušali su da uđu u kasarnu da polože cveće, ali im to nije omogućeno, a DF je za to okrivio "crnogorski režim".

"Delegaciji Nove srpske demokratije, roditeljima poginulih, vojnim veteranima, borcima sa Košara nije dozvoljeno da polože venac na spomenik žrtvama koji se nalazi unutar kasarne u 'Maslinama', a koja je sada okićena zastavom zločinačkog NATO saveza", saopštili su iz DF-a. 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво