Vlada Crne Gore: Nema mišljenja Venecijanske komisije

Radio-televizija Crne Gore je prenela na svom portalu da je Vlada Crne Gore saopštila da je Venecijanska komisija greškom objavila radni dokument nacrta zakona o slobodi veroispovesti. Ističu da nikada nije poslat Vladi Crne Gore, niti da ga je potvrdila Venecijanska komisija.

Venecijanska komisija je, kako RTCG prenosi, reagovala na navode dnevnog lista Dan, koji je objavio informaciju da su Venecijanska komisija i OEBS/ODHIR-a u mišljenju koje su pre tri godine dostavili Vladi Crne Gore, ocenili da bi konfiskacija crkava i njihove imovine koju je Vlada planirala nacrtom Zakona o slobodi veroispovesti iz 2015. godine, predstavljala kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima, kojom se garantuje pravo na mirno uživanje imovine.

"Taj dokument nikad nije bio upućen crnogorskim vlastima. Rad na njemu nikada nije završen, jer se odnosio na nacrt zakona koji je kasnije odbacilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. U to vreme dogovoreno je da se pripremi novi nacrt zakona i da se dostavi Venecijanskoj komisiji na mišljenje", saopštili su iz Venecijanske komisije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво