Dodik: Opasne konstrukcije o formiranju paravojnih jedinica

Konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz podršku Moskve, formira paravojne jedinice su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Da je tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu, koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju paravojnih jedinica, ističe se u saopštenju, prenosi Televizija Republike Srpske.

Reakcija je usledila nakon što su neki portali juče preneli da "predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz podršku Moskve, formira paravojne jedinice".

Ambasada Rusije u BiH te informacije je odbacila kao glupost i niz besmislenih izmišljotina.

Što se tiče nas, ne smatramo svrsishodnim komentarisati tu glupost i niz besmislenih izmišljotina koje su preneli pojedini mediji, rečeno je Srni iz Ambasade Rusije, prenosi Fonet.

Oglasila se i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je odbacila navode o formiranju paravojnih formacija u Srpskoj, nazivajući ih "neosnovanim podmetanjima".

"Sve te priče koje se vrte posledniih nekoliko dana su samo bombastična nagađanja", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da RS ima regularne formacije, svoju policiju i da je pažnja institucija i ulaganja usmerena prema njima.

"Mislim da su predimenzionirali i počeli da izmišljaju određene stvari", dodala je Cvijanovićeva, prenela je Fena.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво