Jocić organizovao ubistvo Pukanića?

Krunski svedok saradnik u procesu za ubistvo Iva Pukanića, rekao na suđenju da je atentat organizovao i platio Sreten Jocić, prenosi hrvatski nedeljnik "Nacional".

Hrvatski nedeljnik "Nacional" preneo je reči krunskog svedoka u slučaju ubistva Iva Pukanića, da je atentat organizovao i platio Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam.

Jocić je, kako je naveo svedok, "za ubistvo Pukanića izvršiocima obećao 1,5 miliona evra", prenosi list.

"U direktnom razgovoru između Kardinala, odnosno Đurovića, Roberta i mene, Đurović je rekao da je naručilac likvidacije Ive Pukanića Joca Amsterdam, koji bi trebalo da da oko 1,5 miliona evra odmah nakon izvršene likvidacije, a da će nas zavisno od toga kako to odradimo, odnosno koliko brzo, Joca Amsterdam još nagraditi", rekao je svedok saradnik, piše "Nacional".

Svedok je rekao i da je Pukanić ubijen zbog njegovog svedočenja i pisanja o crnogorskoj duvanskoj mafiji i da mu je jedao od optuženih, Robert Matanić, od samog početka ispričao da je likvidacija Pukanića naručena zbog njegovog svedočenja o Crnoj Gori.

"On je tamo govorio nešto što nije trebalo i to će ga koštati glave", ispričao je svedok saradnik.

U tajnom iskazu, koji objavljuje zagrebački nedeljnik, svedok saradnik tvrdi da je u pripremama za taj atentat direktno učestvovao Slobodan Đurović, zvani Kardinal, kum Sretena Jocića.

U njegovom iskazu se kao izvršioci pominju Željko Milovanović, Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Milenko Kuzmanović i Bojan Gudurić. Svi osumnjičeni za umešanost u atentat na Pukanića i njegovog finansijskog saradnika Niku Franića su u zatvorima u Zagrebu i Beogradu, sem Gudurića koji je u bekstvu.

Krunski svedok je bio vozač optuženih i tvrdi da je učestvovao u praćenju Pukanića. "Nacional" je preneo da je i on trebalo da učestvuje u atentatu, ali da se neposredno pre toga povukao, jer je smatrao da mu Robert Matanić nije pošteno platio za neke ranije odrađene poslove.

Prema saznanjima hrvatske policije, Robert Matanić planirao je da likvidra krunskog svedoka, pa je ovaj, pošto su mu predočeni dokazi, kako se navodi, odlučio da sarađuje sa vlastima.

Pukanić i Franić su 23. oktobra 2008 ubijeni u eksploziji bombe podmetnute u motocikl pored zgrade u kojoj su prostorije "Nacionala".

Jocićev advokat demantuje iskaze "krunskog svedoka"

Advokat Veljko Delibašić, jedan od branilaca Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, odbacio je kao apsolutno netačan iskaz "krunskog svedoka" saradnika u procesu za ubistvo Iva Pukanića,koji je preneo "Nacional" i rekao da taj iskaz odbranu ne zabrinjava.

Delibašić kaže da odbrana poseduje materijalne dokaze da je taj svedok "slagao na 10 mesta u svom iskazu". Jocićeva odbrana je, kako kaže Delibašić, zaprepašćena, jer poverljivi podaci iz istrage na ovaj način izlaze u javnost i stvaraju pogrešnu sliku da Jocić ima neke veze sa ubistvom Pukanića, što je, kako je rekao, apsolutno netačno.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво