Lekić protiv ''privatne'' Crne Gore

''Zalažem se za nezavisnu i demokratsku a protiv privatne Crne Gore'', rekao je Miodrag Lekić, kandidat opozicije na predstojećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori. On je optužio protivkandidata Filipa Vujanovića da je samo produžena ruka vladajućeg DPS-a.

Predsednički kandidat Miodrag Lekić kazao je da je uvek bio za nezavisnu Crnu Goru koja bi bila demokratska, a ne privatna država, ali je izbegao da direktno odgovori kako bi glasao na referendumu da je bio u Crnoj Gori 21. maja 2006. godine.

''Bio sam vrlo rezervisan prema projektu koji su vodili Milo Đukanović i Svetozar Marović i svo to društvo koje je težilo stvaranju privatne Crne Gore. Nisam imao nikakvu inspiraciju da učestvujem u tom društvu, a ko je učestvovao - svaka mu čast, neka sada deli plodove'', rekao je Lekić.

On je ocenio da je bio pogrešan stav da Crna Gora treba prvo da bude nezavisna, pa demokratska država.

''Zašto nije moglo da ide zajedno. Da je išlo zajedno glasao bih i bio tu na referendumu'', kazao je Lekić.

On je poručio da će, u slučaju pobede na izborima, biti autonomni predsednik Crne Gore, navodeći da je protivkandidat i aktuelni šef države Filip Vujanović bio samo produžena ruka svoje partije.

"Garantujem građanima Crne Gore da ću biti autonoman u odnosu na sve'', rekao je Lekić.

Lekić je naveo da je Vujanović, kao predsednik države, samo bio produžena ruka svoje Demokratske partije socijalista (DPS). Crna Gora je po njegoviom rečima predsednika države imala samo na papiru, jer je Vujanović samo izvršavao partijske zadatke.

On je istakao da će, ukoliko bude izabran za crnogorskog predsednika, zahtevati od svih državnih organa sa strogo postupaju u skladu sa zakonom i Ustavom.

Upitan šta bi poručio građanima u slučaju referenduma za članstvo Crne Gore u NATO, on je rekao da bi za pristupanje alijansi postavio uslove među kojima je zahtev NATO-u za izvinjenje zbog bombardovanja 1999. godine.

Lekić je dodao da u njegovoj biografiji nema nijedne afere, navodeći da ga u vezi sa švercom cigareta pokušavaju dovesti pojedinci i mediji bliski Đukanoviću, koji žele da ga uvale u njihovo kriminalno blato.

On je ponovio da je Marović bio deo rasipništva i bruke Crne Gore u Milanu, odnosno da je putovao državnim avionom u privatne svrhe.

Lekić je kazao da je u Srebrenici počinjen genocid, navodeći da Vujanović politički zloupotrebljava taj događaj.

Filip Vujanović i Miodrag Lekić jedini su kandidati na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

Prema istraživanjima Centra za demokratiju, za Vujanovića će glasati 54,7 odsto, a za Lekića 45,3 odsto građana.

Izbori su zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju. Biračko pravo imaće 512.715 građana.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво