Protiv Dodika se ne vodi postupak

Iz Kabineta predsednika RS Milorada Dodika saopšteno da se protiv njega i njegovog sina ne vodi nikakav postupak pred domaćim sudovima i tužilaštvima, a pogotovo ne u Višem tužilaštvu u Minhenu ili bilo kom sudu u inostranstvu.

Protiv predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovog sina ne  vodi se postupak pred domaćim sudovima i tužilaštvima, a pogotovu ne u Višem tužilaštvu u Minhenu i bilo kojoj pravosudnoj instituciji u inostranstvu, kako je to iskonstruisao jedan portal iz susedstva, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

U saopštenju se navodi da taj portal "očigledno uređuje novinarsko i obaveštajno podzemlje, budući da dopušta da se ovakve laži i konstrukcije javno objavljuju".

Na portalu Seebiz je objavljeno da je u Minhenu protiv Dodika i njegovog sina Igora pokrenuta istraga zbog korupcije u koju je upletena i "Hipo Alpe Adrija banka".

"Pomenuta, smišljeno plasirana neistina, pripada arsenalu specijalne propagande koja se vodi protiv RS i njenog predsednika uvek kad Srpska pokaže svoju stabilnost i vitalnost da prevaziđe probleme sa kojima se susreće. Predsednik RS nije učestvovao ni u kakvim aferama, a takve dezinformacije danas plasiraju lažni novinari koji se bave pokušajem ucene i reketa", piše u saopštenju.

Dodaje se da je sve bilo lako proveriti "pitajući predsednika Dodika ili banke koje se pominju", da je, kako se ističe, "onima koji smišljaju diskriminirajuće konstrukcije stalo do istine".

"Međutim, ovde se nije tragalo za istinom i činjenicama već za diskvalifikacijom i blaćenjem predsednika RS, njegove porodice, a time i RS, pokušavajući da se ona prikaže kriminalnom zajednicom", naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je Dodik angažovao tim međunarodnih advokata, koji će ispitati ko stoji iza iznetih konstrukcija, a nakon što se to utvrdi protiv njih će podneti tužbe zbog laži i pokušaja diskvalifikacije.

Dodik, navodi se dalje, poziva i "Hipo banku" da javno objavi da li on ima račun u toj banci.

"Tako će se ustanoviti i razotkriti nečasna urota i pokušaj diskfalifikacije predsednika RS", zaključuje se u saopštenju.

Hrvatski novinar Domagoj Margetić objavio je 22. oktobra na portalu Seebiz tekst o tome da Dodikov sin Igor navodno ima račun u "Hipo banci" Banjaluka, na kojem se nalazi višemilionski iznos, te da to navodno istražuje tužilastvo u Minhenu.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 16. nov 2012, 16:23) - anonymous [neregistrovani]

Važno

Važno Mile da te tvoj narod voli i cijeni tu svu energiju koju ulažež u političku borbu za očuvanje i jačanje naše RS. Ne mogu nas zavaditi, ne damo te. Mi smo Milini, Mile je naš! A divna RS zajedničko dobro koje smo herojski stekline i koje ne damo nikad i nikome.

(petak, 16. nov 2012, 14:42) - anonymous [neregistrovani]

anonymous

Normalno, Dodik je super.

(petak, 16. nov 2012, 14:33) - anonymous [neregistrovani]

najjaci ste mi

gledam i suze mi na oci idu

(petak, 16. nov 2012, 12:42) - Voroncov [neregistrovani]

Ako o događaju ništa ne znamo

nemamo nikakva saznanja suvišno je da bilo šta komentarišemo.

(petak, 16. nov 2012, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Миле Додик

Не дај се Милораде,ти си најбољи председник ког су Срби икад имали,зато душмани желе да те сломе!

(petak, 16. nov 2012, 02:31) - anonymous [neregistrovani]

ne daj se

Ovi federalci i stranci malo malo pa na Milu udare ali ne mogu nam ništa. Ko ih šiša, mogu samo lajati a kasnije im stigne uredna presuda za klevetu