Dodik: BiH se raspada

Svi u međunarodnoj zajednici vide da je BiH u raspadu, ali o tome ćute, kaže predsednik RS Milorad Dodik i dodaje da je BiH trula država. Ako je BiH trula država, to je zato što je Milorad Dodik jedan od njenih "crva", poručuje SDP Zlatka Lagumdžije.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da svi u međunarodnoj zajednici vide da je BiH u raspadu, ali o tome svi ćute i ne žele da to i definitivno priznaju.

"BiH je trula sredina i to vide svi, ali o tome ćute i ne žele da to definitivno priznaju", rekao je Dodik novinarima u Modriči i istakao da je očigledno da BiH nema kapacitet da unutar sebe nađe svoj put.

Dodik je istakao da ponašanje člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije potvrđuje da oni žele da privatizuju BiH za sebe.

"Tome treba dodati i izjave bivšeg reisa Mustafe Cerića, koje su potpuno iste kao i Izetbegovićeve i Lagumdžijine. Svima treba da bude jasno da vlasti Republike Srpske moraju da vode računa o poziciji Republike Srpske. Nesumnjivo je da branimo našu poziciju i naše interese, u skladu sa Ustavom BiH", poručio je Dodik.

Milorad Dodik smatra da bi, možda, BiH mogla da zaživi ako se vrati izvornom Dejtonu i ako se slovo Dejtona bude poštovalo. "Ukoliko tako ne bude, BiH će se raspasti - branili to Evropljani, Amerikanci ili bilo ko drugi, jer ona nema u sebi kapacitet da živi", rekao je Dodik.

Socijaldemokratska partija BiH Zlatka Lagumdžije ističe da se Dodik po ko zna koji put okomio na Bosnu i Hercegovinu "čiji je državljanin i od čijih poreskih obveznika prima platu".

Ukoliko je BiH trula država, to je zato što je Milorad Dodik jedan od njenih "crva", navodi se u saopštenju SDP-a BiH.

SDP ističe da Dodikovi parlamentarci na nivou BiH blokiraju svaki proevropski zakon i odluku, a onda "poentiraju da je dogovor nemoguć". "Njihovi zahtevi su da država BiH ne postoji, nego da postoje dva-tri pašaluka od kojih bi jedan bio ustoličen po demokratskoj beloruskoj recepturi", navodi se u saopštenju SDP-a.

Socijaldemokratska partija ipak, ističe da Milorad Dodik nije kriv za situaciju u Federaciji BiH. "Na tom nivou su, uz neznatnu pauzu, Dodikovi najbolji koalicioni partner i Sulejman Tihić i Stranka demokratske akcije doveli do totalnog osiromašenja građane ovog entiteta", ističe SDP.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво