Читај ми!

Pao avion kod Banjaluke

Pet osoba poginulo prilikom pada sportskog aviona u Zalužanima kod Banjaluke, na stazi za automobilske trke. Uzrok pada još nije poznat.

U avionskoj nesreći kod Banjaluke pet osoba poginulo je prilikom pada sportskog aviona u Zalužanima, na stazi za automobilske trke, izjavila je portparolka MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Nemanja Goronja, jedan od najpoznatijih padobranaca u BiH, pilot aviona Alen Crnalić i padobranci početnici Srđan K, Nikola K. i Stefan K poginuli su prilikom pada aviona. 

Šoja je navela da se avion srušio u 14.10 časova. Očevici tvrde da se avion srušio odmah posle poletanja i da se nakon pada zapalio.

Roditelji, rodbina i momci koji inače nedeljom voze trke motora posmatrali su ovaj strašni prizor, navode Nezavisne novine.

Dežurna tužiteljka banjalučkog Okružnog tužilaštva Hana Vranješević rekla je da uzroci pada aviona još nisu poznati i da će biti utvrđeni tek nakon veštačenja. Policija obavlja uviđaj.

"Trenutno se vrši uviđaj i zasad nemamo tačan uzrok nesreće", rekla je Vranješević.

Posle direktora policije RS Gojka Vasića, na mesto tragedije stigao je i ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, koji je rekao da se poslednja ovakva nesreća dogodila 1974. godine.

"Ovakva tragedija se ne pamti. Zato je veoma bitno utvrditi uzroke, zbog čega se i kako sve desilo da se više nikada i nigde ne ponovi", poručio je Čađo.

Goronja je bio rekorder u BiH po broju skokova u jednom danu. Rekord je postavio sa čak 60 skokova, za šta je odlikovan i ordenom koji mu je uručio tadašnji predsednik RS Rajko Kuzmanović.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво