Dodik ne očekuje da BiH glasa protiv

Ukoliko predstavnik BiH na zasedanju Generalne skupštine UN glasa protiv Rezolucije o Kosovu koju je podnela Srbija, to će poremetiti unutrašnje odnose u BiH, rekao premijer RS Milorad Dodik.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje da će predstavnik Bosne i Hercegovine na zasedanju Generalne skupštine UN, 9. septembra, glasati protiv Rezolucije o Kosovu koju je podnela Srbija, ocenjujući da bi u suprotnom to poremetilo unutrašnje odnose u BiH.

"Naravno, mi nećemo propustiti priliku da ukoliko se desi zloupotreba tog prava na Generalnoj Skupštini UN, da veoma rigorozno zatražimo razračunavanje po tom pitanju", izjavio je Dodik, prenosi agencija Tanjug.

"Šta se može desiti na generalnoj Skupštini UN, videćemo zavisno od toga kako će se koncipirati dnevni red", rekao je Dodik, komentarišući mogući ishod oko rasprave o Rezolucije o Kosovu u UN.

Dodik je podsetio da su članovi Predsedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić odbili predlog člana iz RS Nebojše Radmanovića, da se podrži Rezolucija Srbije o Kosovu, jer BiH nije formalno priznala Kosovo i to zbog jasnog stava Vlade RS, koja je bila protiv toga.

"To nije ništa nije neobično u BiH, mi smo svakodnevno izlozeni takvim stavovima", rekao je Dodik, ukazujući da političari iz Sarajeva primenjuju različite aršine na gotovo identičnim situacijama.

Kada se pomene konačno rešenje statusa RS, onda dolaze osude i protivljenje iz Sarajeva, "a kada treba da pokažu svoju principijelnost na pitanju Kosova i Srbije onda to izostane", rekao je premijer RS i dodao da BiH trenutno pokazuje "da nije jedinstvena zemlja, da nju održavaju stranci i shodno njihovim interesima koncipiraju se njeni zvanični stavovi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво