Dodik: Jaka Srbija najbolja pomoć RS

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je Srbija "najmoćnija država na Balkanu i politički i ekonomski" i da je jaka i stabilna Srbija najbolja pomoć Republici Srpskoj.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je jaka i stabilna Srbija najbolja pomoć Republici Srpskoj, ali da "neki u Beogradu imaju iluzije pa i dalje misle da je Bosna ono što je nekad bila".

"Jaka i stabilna Srbija nama je najbolja pomoć i naša saradnja je apsolutno korektna. Ta saradnja nije uperena ni protiv koga, pa ni protiv BiH, nego u pravcu razvijanja dobrih odnosa preko RS i sa BiH", rekao je premijer RS Milorad Dodik gostujući u programu Radio-televizije RS.

Dodik je ocenio da je Srbija "okupirana svojim problemima", zbog neadekvatne politike koja je vođena u prošlosti.

"Srbija nikako da nađe sebe i da se postavi ono što jeste i što je u biti istina, a to je da je ona najmoćnija država na Balkanu i politički i ekonomski", rekao je Dodik.

Komentarišući česte napade hrvatskog predsednika Stjepana Mesića na njega i RS Dodik je rekao da je prava istina u tome što "Mesić pre Dodika nije znao ni ko je predsednik vlade ni RS".

"Najprostija istina je što Stipe Mesić pre Milorada Dodika nije imao pojma ko je predsednik republike, ni ko je predsednik Vlade RS. Znao je možda za Karadžića i Mladića i to je sve što je znao o RS", rekao je Dodik.

Premijer RS je naveo da se Vlada koju on vodi nametnula u regionalnom smislu kao faktor i zato smeta Mesiću.

"Mi ne želimo da oklevamo da kažemo ono što je činjenica, a činjenica je da je Hrvatska izvršila etničko čišćenje Srba i da to i dalje vrši, jer ne dozvoljava im da se vrate i da im se imovina vrati", rekao je Dodik i dodao da je nedopustivim da Mesić drži lekciju, pogotovo Srbima.

"Mesić će svoje sagovornike naći u Sarajevu i postoji ta jedna konekcija između Zagreba i Sarajeva, gde se preskače Banja Luka", rekao je Dodik, navodeći da nije ljut zbog toga, ali postoje realni problemi o kojima treba da se razgovara.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво