Читај ми!

Kitarović: Konsolidacija Evrope preduslov za bezbednost

Konsolidacija Evrope je preduslov za bezbednost celog kontinenta i na njoj moraju zajednički da rade svi, posebno u svetlu današnjih izazova, od terorizma i prekograničnih pretnji ekstremizma do migrantske krize, rekla je u Minhenu hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska predsednica je to rekla u govoru na panel raspravi "Prema daljoj evroatlantskoj integraciji", održanoj u sklopu 52. Minhenske bezbednosne konferencije, na kojoj su, pored nje, učestvovali i predsednici Slovenije i Makedonije, Borut Pahor i Đorđe Ivanov, kao i premijeri Crne Gore i Gruzije, Milo Đukanović i Giorgij Kvirikašvili, prenela je Hina.

Moderator debate bio je austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc.

"Makedonija ne može da bude semafor i da preuzme odgovornost da pušta ili ne pušta migrante i izbeglice", rekao je makedonski predsednik đe Ivanov na panelu o jačanju evroatlantskih integracija u Jugoistočnoj Evropi u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, prenela je agencija MIA.

Predsednik Slovenije Borut Pahor je u debati naglasio značaj prijema zemalja Zapadnog Balkana u EU i NATO.

Proces proširenja EU se mora nastaviti, dok i sama EU mora biti ojačana, dodao je Pahor, navodi STA.

On je kazao da je samo jedan način da se obezbedi mir na Zapadnom Balkanu, a to je kroz evroatlantske integracije

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво