Karamarko: Ako Crnoja bude smenjen, branitelji će zaratiti

Ministar branitelja Mijo Crnoja, prvi "kamen spoticanja" nove hrvatske vlade, nije smenjen nakon dvanaestočasovnih razgovora premijera Tihomira Oreškovića sa saradnicima. Hrvatski mediji javljaju da je zamenik premijera Tomislav Karamarko upozorio da će "branitelji pokrenuti rat" ako Crnoja bude smenjen.

Crnoja je u fokus hrvatske javnosti dospeo najavom da će tražiti izradu registara "izdajnika i agresora", a potom su o njemu u medijima isplivale afere da je prijavio lažnu adresu nekakve straćare da bi izbegao plaćanje poreza, ali i da je boravio u Remetincu zbog fizičkog nasilja.

Opozicija je juče u Saboru dala premijeru Oreškoviću 24 sata da smeni Crnoju.

Predlog za smenu ministra poslat je u saborsku proceduru, a potpisao ga je 51 poslanik. Prema poslovniku parlamenta, zahtev se odmah stavlja na dnevni red. Vlada ima osam dana za odgovor, a Sabor o tome mora da raspravlja u roku od 30 dana.

Kako nezvanično saznaje portal Indeks, odluka o zahtevu opozicione koalicije, okupljene oko Socijaldemokratske partije, biće doneta nakon prve sednice nove hrvatske vlade.

O sudbini Crnoje u Banskim dvorima se razgovaralo do kasno noćas, nakon čega je novinarima rečeno da odluka nije doneta, a Indeks je objavio da će razgovori o gresima ministra biti nastavljeni i danas.

Navodi se i da će vlada danas nastaviti da proverava sve papire u vezi sa aferama koje se dovode u vezu sa Crnojom, a da on toj sednici neće prisustvovati.

Konsultovani su, kako se navodi, i vladini pravnici, a pozvani su u pomoć i spoljni eksperti koji će sačiniti izveštaj o celom slučaju.

Indeks piše i da je zamenik premijera i lider HDZ-a Tomislav Karamarko Oreškoviću i Boži Petrovu zapretio rečima: "Branitelji će pokrenuti rat ako smenite Crnoju."

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво