Komšić: Izetbegović i Čović rade na stvaranju trećeg entiteta u BiH

Predsednik Demokratskog fronta (DF) Željko Komšić izjavio je u Sarajevu da lideri Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović rade na stvaranju trećeg entiteta, što bi, ako se desi, dovelo do raspada BiH.

"Protagonisti političkog haosa ponašaju se kao da ništa ne vide, a što je najopasnije i dalje generišu opcije podele i disolucije BiH. Poslednje aktivnosti lidera Stranke demokratske akcije (Bakira Izetbegovića) i Hrvatske demokratske zajednice BiH (Dragana Čovića) vode u pravcu stvaranja trećeg entiteta, što na kraju vodi ka raspadu zemlje", rekao je Komšić na konferenciji za novinare.

Komšić je istakao da se "razgovori uglavnom vode tajno i iza zatvorenih vrata i da se plasiraju određene informacije i puštaju probni baloni, putem odabranih medija".

Lider DF-a je ocenio da je sudbina BiH "u rukama SDA i Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića", stranaka koje se deklarišu kao bošnjačke i koje su, posle izlaska DF-a iz vlasti u Federaciji BiH, u koaliciji sa HDZ BiH.

"Voleo bih da grešim u proceni, ali vas podsećam da je DF izašao iz vlasti, jer nije prihvatio da se krše zakoni i bezočno pljačka ova zemlja. Tražili smo jednostavnu stvar, da se poštuju ustavi i zakoni ove zemlje", istakao je Komšić.

Komšić je ocenio da je situacija u BiH najlošija od završetka rata do danas.

Po njegovim rečima, u BiH se ne poštuju sudske presude, a posebno je ukazao na nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH. "Sutra imamo najavljeno javno ponižavanje odluke Ustavnog suda BiH, koje će demonstrirati političari RS u Banjaluci. Svaki komentar ovog poteza je suvišan", rekao je Komišić, komentarišući proslavu Dana RS i nakon odluke Ustavnog suda BiH koji je neustavnim proglasio 9. januar kao Dan Republike Srpske.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво