Читај ми!

Linta: Milanovićeva izjava uvredljiva i šovinistička

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta rekao je da je "uvredljiva i šovinistička" izjava hrvatskog premijera Zorana Milanovića da su Srbi varvari. Pozvao je članove hrvatske vlade iz redova Srba da osude Milanovićevo "antisrpsko ponašanje".

Miodrag Linta je apelovao na EU da na premijera Hrvatske izvrši pritisak da ukine "besmislene zabrane" i počne da se ponaša "pristojno i civilizovano", prenosi Tanjug.

"Navedena izjava predstavlja vrhunac primitivnog ponašanja Milanovića, jer iz nje proizlazi da su tobože Hrvati civilizovaniji i više vrijedni od Srba", navodi se u Lintinom saopštenju.

Linta je naveo da se, nasuprot tome premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavom da neće uvesti zabranu za ulazak automobila i autobusa sa hrvatskim registracijama u Srbiju i da su građani Hrvatske dobrodošli, pokazao kao ozbiljan i odgovoran lider.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica pozvao je dvoje potpredsednika i ministara iz reda Srba u hrvatskoj Vladi, Milanku Opačić i Branka Grčića, da javno osude Milanovićevo antisrpsko ponašanje.

Funkcionere i članove Socijademokratske partije Hrvatske iz reda Srba pozvao je da na partijskim organima traže osudu njegove "uvredljive i šovinističke izjave da su Srbi varvari".

Linta je, istovremeno, apelovao na Evropsku uniju da izvrši jak pritisak na Milanovića da ukine besmislene zabrane i da počne da se ponaša pristojno i civilizovano, navodi se u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво