Читај ми!

Ilegalni migranti isekli ogradu na granici sa Mađarskom

Grupa od 18 ilegalnih migranata isekla je žičanu ogradu koja je podignuta na granici sa Srbijom blizu Ašothaloma.

Ilegalni migranti su u Mađarsku pokušali da pređu u četvrtak, ali ih je policija pritvorila, preneo je mađarski TV kanal vesti M1.

Na pitanje novinara da je ograda u ovom trenutku upola tako visoka kao što je planirano, portparol vlade Zoltan Kovač rekao je za agenciju MTI da je to samo privremeno i da će se izgradnja odvijati prema prvobitnim planovima, prenosi Tanjug.

Izgradnja se sprovodi u nekoliko faza, smislu tehničkih karakteristika i tehnologija koje se koriste. Najbrže rešenje predviđa i bodljikavu žicu, što se sada i radi, rekao je Kovač.

Mađarska gradi ogradu duž granice sa Srbijom u dužini od 175 kilometara, kako bi zaustavila ogroman talas ilegalnih imigranata. Ograda bi trebalo da bude završena do 31. avgusta, jer radovi napreduju punom parom. Do sada je više od 110.000 ilegalnih migranata prešlo granicu, kazao je Kovač.

Osnovni interes Mađarske i EU jeste da granica što je pre moguće bude fizički zapečaćena.

Vladajuća mađarska stranka Fides saopštila je da ilegalni migranti koji su privedeni pošto su isekli ogradu na granici sa Srbijom, treba da budu "kažnjeni za primer", uključujući zatvorske kazne.

Šef poslaničke grupe Fidesa u parlamentu Antal Rogan ocenio je da ilegalni migranti ne samo što nelegalno prelaze granicu, već "oštećuju i imovinu mađarske države". Ova stranka će, kako je najavio, u septembru podneti predlog skupštini da se oštećivanje ograde na mađarsko-srpskoj granici proglasi krivičnim delom, prenela je MTI.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво