Читај ми!

Hrvatski "migovi" presreli britanski putnički avion

Dva borbena aviona hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane tipa "mig 21" presrela su, po nalogu nadležne komande NATO-a, civilni avion koji je ušao u hrvatski vazdušni prostor, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

U pitanju je putnički avion koji je bio na letu iz Frankfurta prema jugoistoku Evrope i koji se nije javio kontroli leta već na području Slovenije, prenosi portal Indeks.

Nadležna komanda NATO-a je u 16.52 naredila intervenciju dežurnog borbenog dvojca, koji su odmah poleteli i presreli civilni avion u neposrednoj blizini granice sa Slovenijom.

Nakon izvršene identifikacije, utvrđeno je da je reč o avionu "erbas 321" britanske kompanije "Monarh erlajns", navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je putnički avion leteo po planu leta, hrvatski borbeni avioni pratili su ga do granice BiH, nakon čega su se po komandi NATO-a vratili na aerodrom Pleso.

Presretanje je izvršeno prema svim pravilima i procedurama NATO-a predviđenim za takav postupak, kaže se u saopštenju i dodaje da je celokupni vazdušni prostor NATO-a jedinstven i da sve snage za brzo reagovanje zadužene za nadzor vazdušnog prostora deluju koordinirano i sinhronizovano pod komandom Centra za kombinovane vazdušne operacije NATO-a.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво