Читај ми!

Grabar Kitarović: Papa nema dilema u vezi sa Stepincem

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da se tokom njenog susreta sa papom Franjom u Vatikanu razgovaralo i o mogućoj skoroj kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

Kolinda Grabar Kitarović rekla je da papa nema nikakvih dilema u vezi sa kardinalom Stepincem, prenosi Tanjug.

"Naravno, razgovarali smo o tome. Sveti otac mi je rekao da za njega nema nikakve dileme", rekla je hrvatska predsednica, prenosi Jutarnji list.

Međutim, dodala je da je u međuvremenu osnovana jedna mešovita komisija s Pravoslavnom crkvom kako bi se razmotrili još neki aspekti, "jednostavno zato da bi taj čin bio prihvaćen od svih".

Prema njenim rečima, to je "čin koji nije uperen ni protiv koga".

"To je, jednostavno, nešto što je trebalo odraditi još davno pre, jer kardinal Stepinac je zaista bio sveti čovek", ocenila je Kolinda Grabar Kitarović.

U izjavi hrvatskim medijima, dodala je da je razgovor s papom bio "vrlo srdačan", te da je uključio mnoge teme: stanje u Hrvatskoj i BiH, stanje u svetu, globalnu krizu i probleme hrišćana i druga pitanja globalne bezbednosti.

"Posebno o čemu smo se složili je socijalno stanje u Hrvatskoj, velika kriza... Kada je reč o odlasku mladih, problemi s demografijom, starenje, odumiranje Hrvatske, te kriza porodice, upravo zbog odlaska mladih... zbog činjenice da zbog ekonomskih razloga ne mogu osnovati porodice", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Kako kaže, papu Franju je zamolila da se moli za hrvatsku državu, hrvatski narod i njegovu budućnost.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво