Varufakis: Navodi o snimanju razgovora u Rigi su bajke

Grčki ministar finansija Janus Varufakis odbacio je navode iz članka "Njujork tajmsa" da je snimao sastanak Evrogrupe u Rigi, ocenivši da je reč o "bajkama".

U podužem profilu Varufakisa, koji je američki list objavio u sredu u svom onlajn izdanju, stoji da je Varufakis izjavio da je snimao sastanak održan u aprilu, ali da ne može da taj snimak objavi, iz razloga poverljivosti, javlja AFP, prensi Tanjug.

"Nakon toliko mnogo sedmica curenja informacija i apsurdnih laži o tome što je navodno tamo rečeno, dokazao sam u praksi moje apsolutno poštovanje poverljivosti svih tih razgovora i vi razumete o čemu govorim", rekao je Varufakis po dolasku u Ministarstvo finansija.

Upitan da li je zabrinut za ekonomiju, Varufakis je kazao da "ministar jedne države koja je usred tako oštrih pregovora treba da se plaši, u protivnom je opasan".

"Mi osećamo strah, ali nismo uplašeni", istakao je Varufakis, a prenela ANA.

Varufakisovo navodno priznanje da je snimao sastanak dogodilo se tokom intervjua za Njujork tajms u kome je osporio izveštaje da je prema njemu loše postupano ili da je vređan tokom razgovora u Rigi.

On, međutim, nije mogao da potvrdi svoju verziju događaja jer, iz razloga poverljivosti, nije mogao da iznese snimak koji je sačinio, naveo je američki list.

U intervjuu, Varufakis nije ustuknuo od konfrontacionog stava po kome je postao poznat tokom razgovora o grčkom dugu, piše Njujork tajms.

"Neću da platim MMF-u (Međunarodnom monetarnom fondu), a da ne isplatim penzije u narednim sedmicama. Tako da sam im rekao - Odlučite. Da li želite da bude ovo prava runda pogađanja ili želite da ovo bude obdukcija?", rekao je Varufakis za američki list.

Grčka duguje oko 1,5 milijardi evra MMF-u koje treba da isplati u junu, i više od šest milijardi evra Evropskoj centralnoj banci u julu i avgustu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво